начало

Столичната адвокатска колегия осигурява по един безплатен антигенен тест на всичките си членове Столичната адвокатска колегия осигурява по един безплатен антигенен тест на всичките си членове

Смисълът от авансови вноски по ЗКПО

Дискусии и предложения по проекти за закони


Смисълът от авансови вноски по ЗКПО

Мнениеот kirilm » 04 Мар 2019, 21:42

Здравейте,

Опитвам се да си обясня защо му е на законодателя да създава толкова много проблеми на толкова много хора да внасят авансови вноски по ЗКПО за приходи над 300 000 лв. и на 3 000 000 лв. Законът дава възможност да декларираш 0 прогнозирана печалба и декември месец да промениш очакваната печалба и да си направиш корекция. Или дори малко преди декември. Или реално всеки месец може да я променяш. Което е правилно. Трябва да можеш да променяш очакваната си печалба.

Но защо му е на законодателя да създава толкова много работа на толкова много хора след като така или иначе следващата година всички си плащат данъците. (декларираш печалба, дължиш данък.)

И тук отговори като "Законодателят е глупав", "Тази държава на никъде не отива", "Защото сме най-бедната държава в ЕС и защото адниминстрацията ни трябва да се храни" и тн и тн въпреки че ги разбирам, реално не отговарят на въпроса.

Наистина, с какъв аргумент хората се събират и решават - "сега ще правим този закон защото..." и какво е след защото.

Много ви благодаря.
kirilm
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Мар 2019, 21:40

Назад към Обсъждане на законопроекти


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron