начало

Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови

Срок за съдебно решение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок за съдебно решение

Мнениеот srednia » 18 Юни 2019, 19:15

Здравейте,от няколко месеца обжалвам едно наказателно постановление за материални щети които реално няма,има само по автомобила,но няма ударена мантинела,бутнат знак,счупен стълб и т.н....има само автомобил излязъл от пътното платно,но господата от КАТ са написали Материални щети в акта и съответно постановлението излиза с глоба 200 лв което аз обжалвам.При разпита на Свидетелите от КАТ също отричат да е имало Материални щети макар че са го вписали в акта и така няколко заседания докато не се разбра от всеки свидетел ,че материални щети няма.Днес беше уж последното заседание по казуса и въпроса ми е след колко време мога да очаквам решение от съда,кога и как ще науча за него?Има ли законоустановен срок за взимане на решение,за какво време обикновенно излизат подобен вид решения и има ли начин някъде Онлайн да мога да проверя какво се случва с решението по това постановление?
Благодаря предварително!
srednia
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 20 Апр 2017, 19:38

Re: Срок за съдебно решение

Мнениеот svegrigorov » 19 Юни 2019, 10:25

Здравей, срокът е 30 дни. Не е задължително да го спазят. Ще получиш съобщение, в което е вписано дали е потвърдено/изменено/отменено наказателното постановление. След това можеш да отидеш в деловодството на съдебния състав, за да прочетеш и мотивите. Виж в интернет страницата на съда дали са възможни справки по движението на делото.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 195
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Срок за съдебно решение

Мнениеот srednia » 19 Юни 2019, 12:55

Благодаря
srednia
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 20 Апр 2017, 19:38

Re: Срок за съдебно решение

Мнениеот doondie » 07 Юли 2019, 17:35

Съобщението за делото ще го получиш на адрес, както си получил призовките преди това. И да, към месец се чака за решението/мотивите към решението. Междувременно можеш да проверяваш както на сайта на съда, така и в централния регистър, макар че едва ли ще го качат, преди да са те уведомили.

Бъди готов да обжалваш отново, в случай че районният съд ти обясни как актът е "доказателство" и свидетелите вероятно са се объркали, съответно твоите показания са само една защитна теза. Това ми казаха на мен, когато обжалвах акт – думите ми били защитна теза, която не е потвърдена от доказателствата по делото (доказателства нямаше впрочем, само лъжливи показания на полицаи, които скриха видеозаписите от тяхната кола и от районния съд, и от административния съд, и от прокуратурата). Съответно си отсъдиха против мен, а на лъжливите полицаи никой не им търси отговорност. Дори досъдебно производство не образуваха. За разлика от тези двамата от Варна, които преди 10-ина дни повторно ги осъдиха на първа инстанция.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 366
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron