начало

Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови

Излагане на стока извън търговския обект?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Излагане на стока извън търговския обект?

Мнениеот nikonikov » 16 Юли 2018, 14:31

Имам конкретния казус с магазин за обувки,който има голяма витрина на фасадата към главна улица.Витрината е на 30 см. навътре от фасадата,а пред нея има метална ролетна щора,която също е на вътре от фасадата(4-5 см).На витрината(от външната страна) е монтиран стелаж,на който са изложени мостри на обувки и след като се спусне щората обувките остават от вътрешната страна,така че нищо не излиза извън фасадата.
Проблема е ,че от общината,позовавайки се на Наредба за извършване на търговия и услуги са съставили АУАН за нарушение на забрана за "излагане на стока извън търговския обект".Твърдят,че се изисквало разрешение за разполагане на ВПС :) Стелаж-ВПС :shock: .Мисля да докажа,че обувките не са извън търговския обект,но как точно да стане?
Според Наредба 7 § 2. (1) Застроена площ на самостоятелни обекти в сградите (жилища, магазини, ателиета, кабинети, офиси и др. п.) е площта, ограничена от външните конструктивни очертания на външните ограждащи стени на обекта и осовите линии на разделителните стени към съседните обекти или към общите помещения в сградата. Към застроената площ на обекта (жилище и др.п.) се прибавя цялата площ на лоджиите и балконите, измерена по външните им конструктивни очертания.Това дали е приложимо за определяне границите на търговския обект?
Намирам само решения на Старозагорски съдилища(явно там е имало офанзива преди 4-5 год.),но не са точно такива.Там стоките са на тротоара пред обекта или на фасадата до него.
На съседен магазин са съставили Акт,за това,че такъв стелаж с обувки е поставен на вътрешната страна на входната врата,която се отваря на вън и така при отворена(постоянно) врата стоката(обувките) остават над общинска територия.Това има някакъв смисъл,но по същия начин са устроени всички Lafki.А не съм чул тях някой да им прави проблем за това.
Ако някой знае за решение по такъв казус,моля да го постне.
nikonikov
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 02 Дек 2014, 01:01

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron