начало

Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент

Дефиниция за съобщаване за придобито ППС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дефиниция за съобщаване за придобито ППС

Мнениеот nikodim77 » 06 Окт 2018, 22:39

Здравейте,
Отварям темата, защото не намирам информация по въпроса, а ме интересува.
Известно е, че за нарушение на чл. 145, ал. 2 от ЗДвП е предвидено административно наказание, което до 2017 г. се изпълняваше съгласно чл. 180 от същия закон, като сумата е от 20 до 150. Обаче от 2017 г. се появи ал. 6 към чл. 177 съгласно, която наказанието е заковано на 200 лева. И сега, въпросът е, кой от двата члена е приложим? Естествено налице е разлика в текстовете на двата члена от ЗДвП. Ще се спра на този от чл. 180, ал. 2; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост.
Е какво е това „съобщаване”?!? Доколкото ми е известно, идеш ли в КАТ директно пристъпваш към пререгистрация, а не им съобщаваш, че си придобил МПС, пък по-на там да го пререгистрираш...?
Ще се радвам на мнения по въпроса от колеги (съфорумци)!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 769
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron