начало

МВР описа 31 индикатора за психични проблеми на полицаите МВР описа 31 индикатора за психични проблеми на полицаите

дело за бездействие срещу МВнР

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


дело за бездействие срещу МВнР

Мнениеот semerdjiev » 19 Авг 2019, 13:17

Здравейте,

ще Ви запозная с моят въпрос и при неспазване на раздела или друго, ще съм благодарен, ако ме поправите.

Става въпрос за Български гражданин, осъден през 2012г. в Кралство Тайланд, на 50г. лишаване от свобода. Тази година (2019) през месец юни осъденият Български гражданин бива освободен с колективна амнистия от Краля на Тайланд (Биват освободени още стотици лишени от свобода, които отговарят на изискванията и остатъка от присъдите им е сравнително малък...). След като е освободен от затвора, човекът е отведен в имиграционен лагер/център, където трябва да изчака издаването на временен паспорт или пасаван, за да може да се качи на самолет и да се прибере в българия, защото неговият международен паспорт е изтекъл и няма валиден документ за самоличност. Процеса по издаване на временен паспорт/пасаван бе от компетенциите на МВнР и по конкретно Дирекция консулски отношения и най-вече Посолството на РБ в Ханой(можеше да се използва и друго посолство или посолство на страна членка на ЕС...). Процедурата по издаването на временен паспорт отне повече време и след издаването на праспорта, човекът прекара още 20 дни във въпросния имиграционен лагер. Условията в имиграционния лагер са били нечовешки. Там човекът е получил инфекция на десния си крак, в следствие на ухапване на муха, която е снесла яйца в мускула му и поради липсата на каквато и да е медицинска помощ, се е получила много сериозна инфекция. Освен това, човекът се заразява с краста и други кожни заболявания, като липсата на кислород и вода е довела до смъртта на 4 човека. За информация, в стая с приблизителни размери 70-80 кв.м е имало повече от 140 човека. Спането е било невъзможно, а заразяването от човек задължително. Прекараните 25 дни в имиграционния лагер и лиспата на адекватно съдействие, от страна на МВнР и съответната дирекция и посолство споменати по-горе,довеждат до сериозна опасност за живота и сериозни психически проблеми. Освен този престой в имиграцията, за 6г и 7м човекът е бил посетен едва няколко пъти от почетен консул или представител на почетния консул, като през 2018г. заради изпратени жалби срещу почетния консул в Тайланд (от двама българи), последват 2 по своевременни посещения, но не довеждат до никакъв резултат или подобрение, а по скоро за отмятане на работа. През целия си престой в затвора, не е имало български представител или почетен консул, който да следи за спазването на човешките му права и интереси и следователно не е имало начин, по-който човекът да се защити от неспазването на местните закони,от страна на управата на затвора, както и от всекидневните нарушения на човешките му права.

главната ми идея е, че в момента има и други български граждани лишени от свобода в същия затвор. Понеже няма подписан договор за правна помощ и трансфер на осъдени лица между РБ и Тайланд , искам такъв договор да се подпише възможно най-скоро, което е от компетенциите на Министерство на Правосъдието и Министерство на Външните работи.
По-лесно постижимо и сравнително безпроблемно е, да се изпрати молба до Министъра на Външните работи, да изпрати по служебен път Молба до Краля на Тайланд, за помилване на Български гражданин, като имам неофициална информация, че молби за помилване, изпратени от Държавен орган (минисър на външните работи, министър на правосъдието.....) биват удобрени в много голям процент от случаите.

Тази информация е много съкратена и може да е неясна, защото не мога да обхвана всичката информация в една тема, но въпросите ми са:
1. какъв адвокат трябва да търся, за да заведа дело срещу бездействието и некомпетентността на служителите на МВнР, почетния консул на РБ в Тайланд (г-н Сомбат Лаохапонгчана - тайландец)? и срещу когото още е възможно.
2. в кой съд мога да заведа дело и какво ?
3. Търся адвокат, който да пише и входира жалби и молби до министерствата, омбудсмана и каквито други институции, относно друг българин, който все още излежава присъда от 50г. Адвокатът трябва да защитава интересите на българския гражданин лишен от свобода, като нарушения от страна на МВнР, Дирекциите, консулите и почетните консули има в изобилие.

Ако можете да ми препоръчате адвокат, като ми дадете неговите имена, телефон, и-мейл или каквато и да е форма за контакт, ще съм благодарен!

При въпроси и каквато и да е информация, моля пишете тук, на лично съобщение или имейл.

Благодаря Ви !
semerdjiev
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Авг 2019, 12:20

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron