начало

Търсят се трима членове на КАК, документи се събират до 8 февруари Търсят се трима членове на КАК, документи се събират до 8 февруари

Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Мнениеот barabarabara » 31 Мар 2018, 01:16

Възнамерявам да купувам имот на зелено. Бих искал да си спестя личното присъствие при подписването на предварителния договор, тъй като съм далече. А и няма особено много за гледане, сградата е на дупка. Може ли това да се уреди като подпиша договора с КЕП, а продавача ми прати документите, които ме интересуват по ел. поща (индивидуализацията на бъдещия имот, разрешителното за строеж, нотариалния му акт за терена и т.н.)? Какви са стандартните варианти за плащане на задатъка? Очаквам да е 10% и си представям да го преведа по банков път на сметката на продавача (в случая строителя). Така ли се прави? Не мога да си подредя в главата в каква последователност стават нещата - подписваме договора и след това плащам задатъка или как? Някое от тези събития вписва ли се в имотния регистър, та да мога да го проследя?

Благодаря!
barabarabara
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 31 Мар 2018, 01:01

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Мнениеот ivanov_p » 31 Мар 2018, 14:46

Трогателно!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3470
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Мнениеот ivnikolov » 11 Апр 2018, 12:01

Мога само да те посъветвам да се консултираш с адвокат преди да предприемеш такива хазартни неща като закупуване на имот на зелено, защото не един или двама са изгорели, а и занапред ще има такива случаи. Когато си купувах апартамент от строител се консултирах с адвокат в Пловдив и останах много доволен от неговите услуги. Честно казано адвоката тогава ме измъкна от големи приключения. Така де ако си решил да купуваш на зелено ти препоръчвам с 2 ръце адвокат Константин Димитров - много добър юрист в имотните сделки, може да го потърсите на 0883379601 и http://advokatplovdiv.com/. Успех в начинанието!
ivnikolov
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Апр 2018, 10:52

Re: Предварителен договор за покупка на имот на зелено / КЕП

Мнениеот kalahan2008 » 12 Апр 2018, 08:03

ivnikolov написа:Мога само да те посъветвам да се консултираш с адвокат преди да предприемеш такива хазартни неща като закупуване на имот на зелено, защото не един или двама са изгорели, а и занапред ще има такива случаи. Когато си купувах апартамент от строител се консултирах с адвокат в Пловдив и останах много доволен от неговите услуги. Честно казано адвоката тогава ме измъкна от големи приключения. Така де ако си решил да купуваш на зелено ти препоръчвам с 2 ръце адвокат Константин Димитров - много добър юрист в имотните сделки, може да го потърсите на 0883379601 и http://advokatplovdiv.com/. Успех в начинанието!

Хайдее, пак минутка за реклама на същия адвокат от Пловдив...Дали някой от ДК на АК-Пловдив би проявил интерес?
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3739
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron