начало

Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК

Покупка на имот от дете

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупка на имот от дете

Мнениеот georgi_123 » 30 Юли 2019, 15:18

Здравейте,
имам следните въпроси относно покупката на имот (апартамент) на синът ми - малолетно дете.
Със съпругата ми сме решили да се включим в строеж на жилищна кооперация. Искаме закупения апартамент след завършването на строежа и издаване на акт 16 да бъде собственост на малолетния ни син.
Въпросите ми са следните:
Договорът за покупко-продажба в такъв случай трябва да бъде между синът ми, представляван от единия родител и фирмата-строител или.... друг вариант?
Под каква форма стават плащанията- от банкова сметка на името на детето,в която да бъдат внесени парите, обаче в такъв случай трябва съдебно решение за извършване на плащане и становище на социалните служби. Вариантът е сложен, понеже има няколко плащания - при включване, при издаване на акт 14, 15 и окончателно плащане при акт 16.....
Другия вариант на плащанията- от банкова сметка на родител, като се посочва основание на плащане - покупка на имот на името на детето. Как точно се оформя такава сделка не съм съвсем наясно.
Надявам се тук да получа някои разяснения по въпросите около такава сделка. Благодаря предварително.
georgi_123
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Май 2017, 15:41

Re: Покупка на имот от дете

Мнениеот kalahan2008 » 01 Авг 2019, 12:49

С риск да бъда намразен - мисля, че трябва да се обърнете към адвокат. Има някои ограничения в Семейния кодекс относно малолетните деца за извършване на разпоредителни сделки, трябва разрешение на съдия и т.н. Казусът не е лек и трябва да се обмислят всички възможни варианти. Интернет форумът не е подходящо място за подобни разговори.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3718
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Покупка на имот от дете

Мнениеот ivanov_p » 01 Авг 2019, 13:05

Освен с адвокат е добре да се поговори и с патили или поне стари хора, защото покупката на имот на малолетен е убедително на първо място сред родителските магарии.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3441
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron