начало

След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г. След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г.

Срок за вписване на нотариален акт

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Срок за вписване на нотариален акт

Мнениеот vanya_nikolova1 » 29 Апр 2020, 10:27

Здравейте,
на 10.04 тази година изповядах сделка за покупка на апартамент в София. Нотариусът, при когота сключих сделката, ме предупреди, че срокът за издаване на нотариален акт е една седмица. След като това време изтече той заяви, че срокът е променен на 10 работни дни във връзка с епидемилогичната обстановка в страната.

Интересува ме какъв е срокът за вписване в имотния регистър и за издаване на нотариален акт в условията на извънредно положение.
Налице ли е забавяне в дейността на регистъра?
Мога ли да направя независима проверка на собствеността на закупения от мен имот?

Благодаря предварително.
vanya_nikolova1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Апр 2020, 10:15

Re: Срок за вписване на нотариален акт

Мнениеот svegrigorov » 29 Апр 2020, 11:32

Можеш да направиш онлайн справка в Имотния регистър (струва 1лв.) по ЕГН-то на продавача, за да видиш дали имотът е прехвърлен вече.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 182
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Срок за вписване на нотариален акт

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Апр 2020, 13:53

Вписването се извършва до 15-00 часа - в същият ден.
Касае се за това - че - преписът на нотариалният акт - тоест - като поръчате нотариуса резервно копие за Вас, той не може даде веднага нещото, тоест има технически време - нотариалните актове се прошнуроват, със специални игли - първо се държат известно време в специален сейф, после им идва времето да ги сложат в книга - тя е една за целият град. На Вас Ви идва времето да си получите препис от така складираният нотариален акт - просто технически след време, защото трябва да имате десен печат (тоест - да имате освен номера на нотариалният акт при нотариуса, то и номерът на вписването в Агенцията).
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4907
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron