начало

След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г. След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г.

как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими имо

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими имо

Мнениеот stanimira73 » 17 Сеп 2020, 23:22

Правих оглед за покупка на апартамент от агенция.Харесах го цената е 53000е. На същата вечер ми се обади брокерка от друга агенция и ми каза, че има изгоден апартамент и аз я информирах че съм ходила на въпросния апартамент. Тя ми каза че може да го намали на 49 хил евро. Естествено приех и подписах договор за депозит. Платих 2000лева. На другия ден ми се обади че цената е не по малко от 50хил. Все пак приех защото е по изгоден и техния лихвен процент. Собствениците на въпросния апартамент трябваше да са само на една жена и синът и щели да си купуват по-малък. Информацията която ми бе предоставена за апартамента не включваше тежести и ЧСИ. Всъщност се оказа че бащата умрял и наследници са 3 момчета от които единия е в чужбина и съпругата.Щели да говорят с прокурор да го освобождават от тежестите. След известно време ми предлагат договор за покупко-продажба в офиса на агенцията да заплатя тежестите по банковите им сметки. От договора става ясно че ако нещо се обърка аз мога единствено да съдя продавача. Те не са си плащали сметките с години, не ходят на работа нищо не мога да им взема и да ги съдя все тая. Аз се отказах защото ми се стори много рисково да загубя много по-голяма сума. А сега дали ще мога да си възвърна 2000лв?
stanimira73
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 13 Ное 2018, 18:14

Re: как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими

Мнениеот doondie » 18 Сеп 2020, 03:39

С добро едва ли. Очевидно това при този брокер е повтаряща се схема - предлагат уж по-изгодна цена, а реално не е така, тъй като скриват наличието на тежести. Да не говорим, че променят първоначалната цена в последния момент. Не бих се учудил, ако не си единственият в това положение с този имот специално. Ако имаше все още предаване като "Господари на ефира", където между простотиите правеха и някой смислен репортаж, пренебрегвайки многото други, но както и да е, може би някой щеше да обърне внимание и да даде гласност. Най-малкото, което ти можеш да направиш, е да кажеш коя е агенцията и кой точно е агентът, за да предпазиш евентуално някого. Най-малкото при търсене в Гугъл ще се появи името му тук.

Та, според мен първо опитай да си поискаш парите културно. Ако откажат, заведи дело за сумата. Съзнателно са те подвели с цел да получат имуществена облага. Дори да твърдят, че е поради некомпетентност, това не ги освобождава от отговорност. Трябва да имат застраховка, така че ще си получиш парите, ако не от тях, то от застрахователя. Най-добре си наеми адвокат, тъй като те вероятно са подготвени, а ти - не.

Успех! о/
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 359
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими

Мнениеот jhoro » 18 Сеп 2020, 05:18

Здравейте stanimira73.
Ще го кажа по-накратко. Ако всичко това, за което разказвате, е документирано и доказуемо - има смисъл.
Затова - най-добре говорете с адвокат, кохто да проучи нещата и да прецени шансовете.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1880
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими

Мнениеот stanimira73 » 18 Сеп 2020, 19:27

Благодаря ви за отговорите, имам всички документи от агенцията и започвам да дерзая за връщането на парите ако не успея ще напиша името на агенцията и брокерката тук.
stanimira73
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 13 Ное 2018, 18:14

Re: как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими

Мнениеот ivanov_p » 19 Сеп 2020, 12:40

Изходът на делото ще зависи от съдържанието на Договора, а дали ще си върнете парите никой не знае. С тежестите и неплатените сметки няма проблеми, трябвало е да платите, за вдигането, това са дребни суми, а сметките не ви интересуват, те са от преди да купите апартамента.
Следващия път не тръгвайте по стъпките на Борисов, а дайте 50 лв. на някой адвокат за устна консултация и ще си спестите проблемите.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3440
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: как да си върна капаро от 2000лв от агенция за недвижими

Мнениеот stanimira73 » 20 Сеп 2020, 07:38

Най-често кандидатите за нов дом били задължавани да заплащат комисионни след услуга „оглед на имота”, неустойки при забавяне на възнаграждението за посредничество и да подписват подвеждащи клаузи в договорите.

Съдът потвърди, че комисионните в протоколите за оглед са нелоялна практика и така забрани на агенции да ги включват във въпросните документи.

„Договорът подлежи на разваляне – всяка от страните трябва да върне това, което е получила по този договор. Осен това. засегната страна има право и на обезщетение за вреди, което може да се търси в срок от 5 години от влизането в сила на заповедта за забрана на търговската практика”, обясни председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Проверките на КЗП откриват и клаузи в посредническите договори на агенциите, които ощетяват търсещите жилище.
stanimira73
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 13 Ное 2018, 18:14


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron