начало

Промените в НК за непълнолетните са прибързани и внесени под влияние на обществено напрежение Промените в НК за непълнолетните са прибързани и внесени под влияние на обществено напрежение

Възможно ли е да се продаде идеална част...

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Възможно ли е да се продаде идеална част...

Мнениеот minavasht » 09 Авг 2002, 17:44

Възможно ли е да се продаде идеална част от наследствен неразделен имот?
Става въпрос за имот, който по наследство от дядо ми се наследява от 4 човека(баща ми, чичо ми, леля ми и баба ми).
Леля ми и баба ми правили едни шмекерии и сега след като баба ми почина, леля ми извади документи за имотите които са наследствени на баба ми. Сещате се, че са искали да ощетят баща ми и чичо ми.
Та въпросните документи са договор за покупка на идеална наследствена част от леля ми(купува от баба ми), като се споменават цени и прочее. Нотариално заверен е.
Проблема е, че тези наследствени имоти не са делени до момента.
Баща ми сега иска да направи съдебна делба на имотите и незнае дали са успели да го прекарат или просто този договор няма стойност?
Нужно ли е да се обжалва отделно договора за продажба или по време на съдебната делба ще се изчистят тези проблеми с частите и правата върху тях?

Също и леля ми е извадила едно завещание, което не е заверено при нотариус, тя го пазила, а след смъртта на баба ми тя го е занесла при нотариус и той на базата на смъртния акт го е "заверил?"(не съм много наясно)
Въпроса ми е трябва ли в завещанието да бъде написано по някакъв начин, или може да се напише просто така на ръка?
Никъде в него няма примерно ЕГН паспортни данни и прочее. Има само име и завешавам всичко на дъщеря си в знак на благодарност.
Каква стойност има това завещание щом не е заверено от нотариуса приживе?
Не се ли нарушават наследствените права на баща ми по този начин?
Не мога ли и аз сега да си напиша едно и да кажа, че баба ми го е написала и аз съм го пазил досега?
minavasht
 

Re: Възможно ли е да се продаде идеална част...

Мнениеот m_grozdev » 12 Авг 2002, 08:49

Започнете съдебна делба. Там ще се решат всички ваши спорове относно собствеността и валидността на документите, за които говорите.
m_grozdev
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 17 Сеп 2001, 17:03


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron