Страница 1 от 1

Притежаваме една втора част от къща

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2002, 09:09
от gala
Притежаваме една втора част от къща, собственост на родителите ни. Не живеем там, но в нея живее брат на майка ми. Плащаме си редовно данъците на половината. Тъй като братът на майка ми е в чужбина не можем да водим дело за подялба. В момента съпругата му е започнала да разпродава строителни материали от къщата, които са и наши. Как да постъпим, за да не сме ощетени?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите.

RE: Molba za savet

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2002, 18:03
от hebigatsu
Кой ви казал, че не можете да водите дело?!!!!! А пък по отношение на втората част, можете да предприемете налагане на обезпечителни мерки, но побързайте докато има още нещо налице.

RE: Molba za savet

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2002, 22:51
от радо
осван обезпечителни мерки можете и да заведете дело срещу нея за обезщетение за причинените ви имуществени вреди от тази разпродажба.А пък ако братът на майка ви има постоянен адрес тук в България не смятам че е проблем да заведете дело за делба,но имайте предвид,че ако имота е неподеляем, ще трябва да изкупите дела му.Условията при който е възможно това са посочени в ГПК. И още нещо-предполагам че нито къщата,нито тези строителни материали са СИО между брата на майка ви и жена му,така че тя не е техен собственик и няма никаво правно основание да се разпорежда с тях.Таке че съветвам ви да предприемето незабавни фактически(защото правните са много по-бавни) действия. Успех:))))