начало

Прокуратурата огласи още документи от разследването на шпионския скандал Прокуратурата огласи още документи от разследването на шпионския скандал

Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот magi » 15 Апр 2002, 13:40

Моля да помогнете за следния въпрос: Съсобственик по наследство по закон съм на 1/3 от недвижим имот. Наследството е открито преди 9 години. Плащам редовно данък за моята идеална част. До момента няма издаден нотариален акт на мое име за въпросната идеална част, като мога да удостоверя собствеността само с удостоверение за наследници. Имотът е реално делим, на с другия съсобственик не можем да постигнем съгласие за доброволна делба. Въпросът ми е: 1. Има ли някаква законова разпоредба, с която да съм задължена в определен срок да се снабдя с документ за собственост? 2. Възможно ли е другият съсобственик да предяви иск за придобивна давност за моята идеална част, при положение, че редовно си плащам данъците? 3. Ако удостоверя правото на собственост върху моята идеална част с нотариален акт, каква трябва да бъде следващата стъпка за реално разделяне на недвижимия имот? Благодаря предварително!
magi
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Дек 2003, 22:15

RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот Кларк Кент » 15 Апр 2002, 21:02

На въпрос №1 отговорът е не, няма срок, в който да сте длъжна да се снабдите с документ за собственост. На въпрос № 2- съсобственика на имота може да предяви такъв иск, но няма никакъв шанс да спечели делото, защото е недобросъвестен владелец, а и освен това, като плащате данъците на Вашата част Вие манифестирате волята си да владеете и ползвате имота, поради което придобивна давност няма да тече докато плащате данъците си. На въпрос № 3- иск за делба.
Кларк Кент
 

RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот радо » 22 Апр 2002, 21:12

г-н Кларк е напълно прав.По-добро обяснение от това-здраве му кажи.Само да добавя по въпрос №3, че в делбеното дело трябва да са конституирани всички съсобственици,иначе делбата е нищожна-т.е.исковата молба трябва да е насочена срещу всички останали съсобственици,а не само срещу някои от тях.Също така защо ще си правите труда да си изваждате нотариален акт-можете и да използвате удостоверението за наследници, като документ, удостоверяващ правото ви на собственост.Успех:)))
радо
 

RE: RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот magi » 25 Апр 2002, 17:58

Mnogo blagodaria za suvetite...... no yavno shte triabva da si smeniam advokata..... :-)
magi
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Дек 2003, 22:15

RE: RE: RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот advocat 76 » 25 Апр 2002, 20:10

Като редовен посетител на този форум мога да ви препоръчам колегите, които вече са ви отговорили на въпроса - когото и да изберете - няма да сгрешите :-) А може да разиграете и избора на адвокат на търг - кажете какъв хонорар максимално бихте дали и ще спечели този, който ви предложи най-ниска цена :-))) Шегувам се, разбира се. При адвокатските услуги не цената е това, дето има основно значение. А иначе за първата част от постинга си не се шегувам.
advocat 76
 

RE: RE: RE: RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот Kларк Кент » 25 Апр 2002, 20:39

Аз се оттеглям от разиграването и избора. Не съм адвокат. Ако адвоктът, който ползвате Ви е казал нещо различно от написаното дотук, наистина е за сменяне. :)
Kларк Кент
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта


cron