начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот magi » 15 Апр 2002, 13:40

Моля да помогнете за следния въпрос: Съсобственик по наследство по закон съм на 1/3 от недвижим имот. Наследството е открито преди 9 години. Плащам редовно данък за моята идеална част. До момента няма издаден нотариален акт на мое име за въпросната идеална част, като мога да удостоверя собствеността само с удостоверение за наследници. Имотът е реално делим, на с другия съсобственик не можем да постигнем съгласие за доброволна делба. Въпросът ми е: 1. Има ли някаква законова разпоредба, с която да съм задължена в определен срок да се снабдя с документ за собственост? 2. Възможно ли е другият съсобственик да предяви иск за придобивна давност за моята идеална част, при положение, че редовно си плащам данъците? 3. Ако удостоверя правото на собственост върху моята идеална част с нотариален акт, каква трябва да бъде следващата стъпка за реално разделяне на недвижимия имот? Благодаря предварително!
magi
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Дек 2003, 22:15

RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот Кларк Кент » 15 Апр 2002, 21:02

На въпрос №1 отговорът е не, няма срок, в който да сте длъжна да се снабдите с документ за собственост. На въпрос № 2- съсобственика на имота може да предяви такъв иск, но няма никакъв шанс да спечели делото, защото е недобросъвестен владелец, а и освен това, като плащате данъците на Вашата част Вие манифестирате волята си да владеете и ползвате имота, поради което придобивна давност няма да тече докато плащате данъците си. На въпрос № 3- иск за делба.
Кларк Кент
 

RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот радо » 22 Апр 2002, 21:12

г-н Кларк е напълно прав.По-добро обяснение от това-здраве му кажи.Само да добавя по въпрос №3, че в делбеното дело трябва да са конституирани всички съсобственици,иначе делбата е нищожна-т.е.исковата молба трябва да е насочена срещу всички останали съсобственици,а не само срещу някои от тях.Също така защо ще си правите труда да си изваждате нотариален акт-можете и да използвате удостоверението за наследници, като документ, удостоверяващ правото ви на собственост.Успех:)))
радо
 

RE: RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот magi » 25 Апр 2002, 17:58

Mnogo blagodaria za suvetite...... no yavno shte triabva da si smeniam advokata..... :-)
magi
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Дек 2003, 22:15

RE: RE: RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот advocat 76 » 25 Апр 2002, 20:10

Като редовен посетител на този форум мога да ви препоръчам колегите, които вече са ви отговорили на въпроса - когото и да изберете - няма да сгрешите :-) А може да разиграете и избора на адвокат на търг - кажете какъв хонорар максимално бихте дали и ще спечели този, който ви предложи най-ниска цена :-))) Шегувам се, разбира се. При адвокатските услуги не цената е това, дето има основно значение. А иначе за първата част от постинга си не се шегувам.
advocat 76
 

RE: RE: RE: RE: Otnosno vuproz za nasledstvo po zakon

Мнениеот Kларк Кент » 25 Апр 2002, 20:39

Аз се оттеглям от разиграването и избора. Не съм адвокат. Ако адвоктът, който ползвате Ви е казал нещо различно от написаното дотук, наистина е за сменяне. :)
Kларк Кент
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron