начало

Изходът от извънредното положение – време да реставрираме правовата държава Изходът от извънредното положение – време да реставрираме правовата държава

Наследник ли съм?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Наследник ли съм?

Мнениеот vaqtod » 22 Окт 2014, 23:21

Давам си сметка колко неподготвена и неподплътена с информация питам, но ще опитам...

Майка ми почина преди 4 години.
Доколкото аз знам, преди 30 години баба ми я е лишила от наследство. Не знам под каква форма, не знам подробности - само съм чувала, че се е "отказала" от нея. До ден днешен аз живея с мисълта, че аз няма да наследя нищо от баба ми /чрез майка ми/ и че вуйчо ми е единствен наследник.
Бих искала да знам има ли начин да разбера дали предприетото действие от баба ми преди толкова години има и днес юридическа стойност и дали има вариант след смъртта на баба ми аз /чрез майка ми/ да наследя някаква част. Не бих искала да питам вуйчо си за това.
Има ли начин да разбера - като наследник на майка ми -дали тя има нещо, наследено от нейната майка /баба ми/?
Откъде да започна?
Удостоверение за наследници?
След това?
Благодаря предварително!
vaqtod
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Окт 2014, 23:09

Re: Наследник ли съм?

Мнениеот ivanov_p » 23 Окт 2014, 09:36

Това е често срещана практика от време оно. Юридически се свежда до една рокля за сватбата на дъщерята като й се казва, че тя си е получила наследството, а останалото е за братята. Психологически сестрите обичат братята винаги, докато обратното не е вярно, затова и в огромната част от случаите сестрите предпочитат да лишат децата си от наследство, нежели братята с да скършат волята на родителите.

Трябва да отидете със смъртния акт на майка си в общината и да извадите удостоверение за наследници на бабата. След това да се видят давностните срокове за което трябва да се обърнете към адвокат занимаващ се с наследствено право.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3306
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron