начало

Марешки коментира проф. Пламен Киров: Този връх на конституционализма е гола вода Марешки коментира проф. Пламен Киров: Този връх на конституционализма е гола вода

Наследство на имот - психично болен съсобственик

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Наследство на имот - психично болен съсобственик

Мнениеот ilvelkova » 01 Дек 2014, 10:59

Здравейте. Изправени сме пред сложен казус. Ще потърся съдействие от адвокат, но за мое лично успокоение бих искала да ви помоля за мнението ви.
Дядо ми придобива имот по време на брака си с жена му. В този имот живее семейството ни. Всички данъци, сметки са плащани от родителите ми за целия период, в който са живели в него. Преди няколко години почина майка ми, а малко след нея и нейната майка. Ние като наследници на майка ми и баба ми имаме ли реално права върху това жилище?
Проблемът е, че дядо ми вече не е добре психически и бива много лесно лъган от чужди хора. Наскоро разбрахме, че е продал наследствените си земи за стотинки. Направена е измама от адвоката и нейн близък. Това естествено няма как да се докаже (освен очевидно ниска цена за дка).
Той много често изчезва от вкъщи без да ни уведоми, полицията от други градове се обажда вкъщи, за да докладва, че е буйствал и че трябва да си го приберем.
Изнудва, заплашва хора, включително и баща ни. Иска пари от кого ли не. Ако не му бъдат дадени, заплашва, че ще продаде апартамента. А парите ги харчи по адвокати, ходи в кръчмите и черпи всички присъстващи и след това пак изнудва баща ни.
Отговорът му за всеки повдигнат въпрос за пари е "Защо аз трябва да плащам, нали съм ви построил апартамент?". Реално само първоначалната вноска е била платена от него. Остатъка е бил платен от родителите ми, както и всеки един данък за изминалите 30 години.
Моля ви за съвет какво следва да направим с моите близки.
Желанието ни е да не останем без подслона, който сме градили през годините и за който сме се грижили. Той е изключително буйствен и раздразнителен. Не знаем как ще реагира ако го помолим да не продава жилището.
ilvelkova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Дек 2014, 10:19

Re: Наследство на имот - психично болен съсобственик

Мнениеот lakavitsa » 01 Дек 2014, 13:12

Не съм юрист/ка, но мога още от сега да препоръчам съвет, въпреки че Вие сте този/тази, която/който ще реши дали да го избере/приеме. Казусът е интересен, още повече че се случва в Бг, където няма особено категорични правила за освидетелстване на психично болни, срещу които да има запрещение за евентуални разпоредителни действия. Трябва да се консултирате с психиатър. При който да се консултирате за евентуално преглеждане на ...този който трябва. Добронамерено. За да може и да разбере дядото, че само с първата вноска не свършват плащанията. Консултации и за много други неща. На първо време.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 677
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron