начало

Кмет сигнализира за корумпиран съдия Кмет сигнализира за корумпиран съдия

баба ми завеща къща с дворно място.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


баба ми завеща къща с дворно място.

Мнениеот Кирил » 12 Апр 2002, 14:32

Имам нужда от Вашата помощ.Миналата 2001 година почина моята баба, която ми завеща къща с дворно място. Баба има три дъщери, които имат право също на наследство.Едната е моя майка. Имах за кратко наематели, които напуснаха и сега искам отново да пусна нови. Леля ми взе ключовете и не знам дали имам право да вляза за да не наруша закона. Не знам какви права имам.Наясно съм, че е необходима повече информация от моя страна, но Вие ще ми помогнете да задам по-коректно въпросите си.Благодаря Ви.
Кирил
 

RE: Моля да ми помогнете

Мнениеот Кларк Кент » 12 Апр 2002, 19:26

Бих Ви посъветвал да се обърнете към адвокат. В момента сте съсобственик на наследственият имот, тъй като наследниците по закон имат право на запазена част. Съгласно Закон за собствеността, всеки съсобственик следва да упражнява правата си по такъв начин, че да не пречи на останалите да правят това. В случая леля Ви е извършила самоуправно действие, като еднолично е взела ключовете на имота и не Ви разрешава достъп до него. От друга страна Вие не можете самостоятелно да отдедете под наем имота, тъй като независимо от завештанието на баба Ви, наследниците по закон имат запазена част от наследството, която запазена част редуцира размера на имуществото, което следва да получите Вие. Роднини сте, най добре идете всички при някой адвокат, за да не губите време и пари в съдебни дела и направете договорна/доброволна/делба на имуществото.
Кларк Кент
 

RE: Моля да ми помогнете

Мнениеот Ulalum » 13 Апр 2002, 02:29

Вие сте собственик на имота и можете да го управлявате и да се разпореждате с него както намерите за добре, включително и защитите тези свои права срещу лелите си. Ако те считат, че са ощетени в запазените си части от това завещание могат да искат от съда да го намали. Но това става само по съдебен ред и в определен срок.
Ulalum
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron