начало

Джок Полфрийман ще пише анализи за затворите Джок Полфрийман ще пише анализи за затворите

Издирване на имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Издирване на имот

Мнениеот yyosifov » 03 Апр 2016, 23:01

Здравейте,

Сдобих се със списък с имоти, които са принадлежали на прадядо ми. Предполагам, че вече са реституирани или разграбени по някакъв начин от далечната рода, но все пак има ли начин да проверя какво се е случило с тях? Според майка ми са наследени от дядо ми и брат му (отдавна починали), но след това не знае какво е станало. Във въпросния списък са изброени населените места и размерите на парцелите, номер и дата на записката, нотариус, партидна книга - том и страница. Датите са от 1943г., и една от 1924г.
yyosifov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Юни 2010, 11:46

Re: Издирване на имот

Мнениеот katerinakuch » 11 Апр 2016, 16:25

Проверете в агенциите по вписвания по местонахождение на имотите. Оттам би следвало да Ви дадат информация.
katerinakuch
Потребител
 
Мнения: 981
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Издирване на имот

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Апр 2016, 20:38

Давност не може да са докаже току така- тоест по давност е малко особена работата, няма да стане нищо. Роднини, лелки братовчедки - все тая. Няма шанс в съда или при една сделка или каквото и било.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4714
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Издирване на имот

Мнениеот nk7702n » 18 Апр 2016, 11:45

ivan_lawyer написа:Давност не може да са докаже току така- тоест по давност е малко особена работата, няма да стане нищо. Роднини, лелки братовчедки - все тая. Няма шанс в съда или при една сделка или каквото и било.

Бих искала да беше прав по отношение на доказването в съда във всички съдебни райони, но на каква практика се натъкнах напоследък... Мъка. :( Според едно решение на Окръжен съд - Смолян, ако твърдиш, че си придобил къща върху място, което не е твое, а е възстановено с окончателно решение в полза на наследниците на друг наследодател, имаш и констативен нотариален акт за собственост,неоспорен по съдебен ред, спорният имот се индивидуализирал не по площ и по граници, а с къщата, която е построена върху него, а придобивната давност била изтекла от годината, твърдяна от ищците за придобиването на къщата. С други думи, - или има голяма доза некомпетентност, или тлъсти рушвети. :?
Според доста колеги това не е нито първият, нито последният случай в този съдебен район, в който се творят безумия.
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6449
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron