начало

Съдът не пусна предсрочно от затвора втория осъден за убийството на Мартин Борилски Съдът не пусна предсрочно от затвора втория осъден за убийството на Мартин Борилски

Собственост на имот с учередено право на ползване от друг

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Собственост на имот с учередено право на ползване от друг

Мнениеот gery_tu » 30 Май 2016, 00:39

Преди 2 години двамата с баща ми придобихме недвижим имот, който по общо споразумение решиме да го пишем на мое име, но те двамата с майка ми (защото са съсобственици като съпрузи) да са с право на ползване докато са живи. В този момент се съгласих, макар, че бях съгласна и на съсобственост. Сега обаче, като слушам различни казуси в предаването "Съдебен спор", оставам с впечатлението, че аз съм един "кух" собственик на хартия и родителите ми като ползватели, в частност баща ми, защото той се разпорежда в момента с имота, имат повече права от мен. Аз не мога да направя нищо без тяхно разрешение. Не, че искам, но по принцип съм с вързани ръце. Не излиза ли, че с тази собственост на целия имот, а с правото на ползване от друг, аз дефакто не мога да упражнявам правата си даже и върху стойността, която реално съм платила, ако бях останала съсобственик. Оставила съм пълни правомощия на баща ми да движи нещата по имота, защото живея в чужбина и той прави с него каквото сметне за добре. Има наемател и приходите от наем делим, като и данъците. Но от него чувам, че той има намерение да освободи наемателя, да реформира апартамента по негов вкус и да го остави за семейно ползване. Мога ли аз да се противопоставя на тези негови действия? И може ли той да го продаде/прехвърли на друго лице с генералното пълномощно, което има. Има факти, които открих на скоро, които ме карат да му нямам пълното доверие, което имах когато закупихме имота.
gery_tu
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Май 2016, 00:37

Re: Собственост на имот с учередено право на ползване от дру

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Май 2016, 05:40

Ако искате да Ви излъжа - ще Ви. Но нещо не ми се лъже в понеделник сутрин.
Почти невъзможно да се развали право на ползване. Навремето опитвахме със Славка Иванова, бившият ген-сек на Юпитер холдинга, тя беше врътнала едни такива неща мацката. Трудно е.
Теоретично има шанс - ако не се плаща застраховка, има начин да се извади от "килера".
Можете по линия за неподдръжка на имота да направите нещо. Възможно е. Хитрост - хитрост прехитря.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Собственост на имот с учередено право на ползване от дру

Мнениеот gery_tu » 30 Май 2016, 11:08

А може ли да си поискам парите обратно, без да се променя собствеността, защото дефакто тази гола собственост за нищо не ми служи освен един ден след смъртта им. Сега имам по малко права като собственик с учредено право на ползване от страна на родителите си, отколкото като съсобственик на половината апартамент както е дефакто сделката, нали?
gery_tu
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Май 2016, 00:37


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron