начало

Недопустимо е адвокатите да се идентифицират с клиентите им Недопустимо е адвокатите да се идентифицират с клиентите им

Делба имоти СИО в България развод в ЕС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Делба имоти СИО в България развод в ЕС

Мнениеот pitasht » 20 Юли 2016, 22:10

Здравейте имам бракоразводно решение от държава от ЕС където живеят съпрузите- българи и двамата.
В решението си съдът е постановил развода, но също е определил дяловете на съпрузите в имуществото като е постановил всеки да получи по 1/2, но е решил че понеже имотите се намират в БГ нататък делбата тр да стане в БГ.
Днес едва ми преведоха това точно и сега ми излиза чуденката.
Не е ли иззел по този начин функцията на БГ съд за определяне на дяловете или за първата фаза на делбата? Ако е така, правилно ли е? Ако ли не отново ли БГ съд ще определи дяловете.
Ако пък дяловете вече са определени ще трябва ли да се иска някакъв вид признаване на това решение от БГ съд? И да процедираме от 2 фаза?
Уж изглеждаше просто, а уви- явно не е. :oops:
В смисъл аз от къде ще започна делбата- като стартирам от самото начало и искам първа фаза или като поискам да се вземе предвид вече така определените дялове?
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1280
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Делба имоти СИО в България развод в ЕС

Мнениеот jhoro » 20 Юли 2016, 22:20

pitasht написа:В решението си съдът е постановил развода, но също е определил дяловете на съпрузите в имуществото като е постановил всеки да получи по 1/2, но е решил че понеже имотите се намират в БГ нататък делбата трябва да стане в БГ.

Много правилно си е формулирано - имуществото, което е в тази държава. Имущество в БГ е извън прерогативите на въпросния съд. В момента вие само сте разведени.
След връщане в България започвате, прескачайки само този ход - започвате с регистриране на развода в общината.
Делбата се започва от "а, б .."
jhoro
Потребител
 
Мнения: 838
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Делба имоти СИО в България развод в ЕС

Мнениеот pitasht » 21 Юли 2016, 09:08

Ами в решението пише: преводът е ужасен но става ясно поне за мен че съдът се е произнесъл и по първата фаза на БГ делба.
" разтрогва се икономическия ред и съответно общността в имуществото върху следните недвижимиости присъждайки половината идеална част на всеки от тях" и се описват имотите в България.

И ако започна делбата в съда и приложа това решение- съдията ще ми каже имаш СПН по отношение на първа фаза и определяне на дялове. Аз какво решение повторно да ти пиша? И ще е прав. :(
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1280
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 2 госта


cron