Страница 1 от 1

Съсобственик с 1/3 ИЧ в жилище. Търся АДВОКАТ!

МнениеПубликувано на: 14 Авг 2016, 11:32
от ivo799
Здравейте.
Накратко, придобих 1/3 дял в жилище, има още двама съсобственици с по 1/3.
2.Разходите по ремонта, който започнах за своя сметка и на своя глава, дължат ли те нещо.
3. Като крайно, имаме имотен спор, вероятно ще се стигне до съдебна делба.

Не познавам подходящ юрист затова се обръщам към форума с надеждата да намеря адвокат, който да ми поеме случая. След представяне на всичките документи, да ме насочите какво да се предприеме и не маловажно е, да уговорим финансовата част на случая. Моля, координати за връзка да разменяме на ЛС. Благодаря

Re: Съсобственик с 1/3 ИЧ в жилище. Търся АДВОКАТ!

МнениеПубликувано на: 14 Авг 2016, 13:57
от ivan_lawyer
Направете право на ползване на идеалната част, тогава сте обзаведени със защита. Без защитни средства - не си струва да отивате на война. Право на ползване на идеална част. По другите въпроси - малцинствен дял сте и могат да Ви бъзикат - дори и за цвета на латекса. Разделяне на ползване - само със спогодба. Нямате отделни санитарни възли. Почти невъзможно.
Запомнете - санитарният възел трябва да е изграден и узаконен преди настъпването на делбата.
Тоест, ако направите мивчица и душче, то трябва да е узаконено преди почване делбените процедури.

Re: Съсобственик с 1/3 ИЧ в жилище. Търся АДВОКАТ!

МнениеПубликувано на: 14 Авг 2016, 14:25
от ivo799
Иван, каквато и посока да се поеме, бих желал да наема адвокат, който да води от мое име преговорите помежду ни. Дали ще касае делбено дело или споразумение за разпределяне на ползването или откупуване на дяловете. Иска ми се за утре, понеделник, да съм уговорил с някого среща.

Re: Съсобственик с 1/3 ИЧ в жилище. Търся АДВОКАТ!

МнениеПубликувано на: 14 Авг 2016, 17:56
от ivanov_p
Няма да намерите адвокат, който да се занимава с тези глупости. Всеки адвокат имал поне три дела знае, че никога няма да се разберете с добро и дори един телефонен разговор е загуба на време. Добре е да го разберете и вие и да намерите адвокат с който да отидете в районното, а след това да му възложите делбата. "След това" е още утре.

Re: Съсобственик с 1/3 ИЧ в жилище. Търся АДВОКАТ!

МнениеПубликувано на: 14 Авг 2016, 19:22
от ivo799
Не пугликувах темата с идеята да получа безплатни съвети. Опитвам да намеря АДВОКАТ. Няма да се разберем помежду си, най вероятно ще бъде по съдебен път заради което търся АДВОКАТ. Не е нужно да излагам всичкото в писмен вид във форума, не го определям като "глупости". Не търся и "безплатна" помощ!

Re: Съсобственик с 1/3 ИЧ в жилище. Търся АДВОКАТ!

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2016, 16:03
от nmitova
Здравейте,

правилно сте преценили да се консултирате с адвокат, който да прегледа съответните документи и да се запознае с подробности.
1. Относно разходите за ремонта - следва да се уточни дали останалите съсобственици знаят, че се правят подобрения върху имота.
2. Относно съдебната делба - ако жилището е неподеляемо, е възможно да се пристъпи към публичната му продан.