начало

КС обяви за противоконституционно уволнението на митничари заради обвинение КС обяви за противоконституционно уволнението на митничари заради обвинение

Помощ!! Наследници!

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Помощ!! Наследници!

Мнениеот cvety_k » 10 Окт 2016, 19:50

Здравейте!
Пиша ви във връзка със спор между две районни общини в Пловдив, и честно казано аз вече не знам на коя да вярвам , и докато успея да си уредя среща с адвокат моля за помощ.
Майка ми се е омъжила през 1974 година,през 1975 се ражда брат ми, чийто баща почива година по-късно и майка ми остава вдовица. През 1989 се омъжва за моя баща, и през 1990 се раждам аз. 2005 година майка ми почина, а 2009 брат ми. Малко след смъртта на брат ми, ми се наложи да си вадя удостоверение за наследници на брат ми , в което удостоверение като единствен жив наследник, бях само аз.
Сега ми се наложи да извадя ново отново за брат ми, и в новото удостоверение вече не съм само аз, ами като негови наследници освен мен са вписани и баба му и дядо му по бащина линия,които са все още живи, както и общата ни баба по-майчина линия която почина 26.12.2011 г.. Въпроса ми е , може ли баба и дядо да бъдат наследници на внука си , при жива сестра и при положение че той не е имал брак и деца.
cvety_k
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Окт 2016, 19:42

Re: Помощ!! Наследници!

Мнениеот vili_spasova » 10 Окт 2016, 20:52

ЗАКОН ЗА НАСЛЕДСТВОТО

Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части.
(2) Когато починалият е оставил само братя и сестри заедно с възходящи във втора или по-горна степен, първите получават две трети от наследството, а възходящите - една трета.
(3) В случаите на предходните алинеи еднокръвни и едноутробни братя и сестри получават половината от това, което получават родните братя и сестри.
(4) (Нова - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Когато починалият не е оставил възходящи от втора и по-горна степен, братя и сестри или техни низходящи, наследяват роднините по съребрена линия до шеста степен включително. По-близкият по степен и низходящият на по-близък по степен изключват по-далечния по степен.

http://eksior.com/wp-content/uploads/2010/02/Sxema-Rodstveni-vruzki.pdf
http://www.audibg.com

Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 678
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron