начало

МВР ще продължи да получава, вместо служителите си, хонорарите им за експертизи МВР ще продължи да получава, вместо служителите си, хонорарите им за експертизи

Помощ!! Наследници!

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Помощ!! Наследници!

Мнениеот cvety_k » 10 Окт 2016, 19:50

Здравейте!
Пиша ви във връзка със спор между две районни общини в Пловдив, и честно казано аз вече не знам на коя да вярвам , и докато успея да си уредя среща с адвокат моля за помощ.
Майка ми се е омъжила през 1974 година,през 1975 се ражда брат ми, чийто баща почива година по-късно и майка ми остава вдовица. През 1989 се омъжва за моя баща, и през 1990 се раждам аз. 2005 година майка ми почина, а 2009 брат ми. Малко след смъртта на брат ми, ми се наложи да си вадя удостоверение за наследници на брат ми , в което удостоверение като единствен жив наследник, бях само аз.
Сега ми се наложи да извадя ново отново за брат ми, и в новото удостоверение вече не съм само аз, ами като негови наследници освен мен са вписани и баба му и дядо му по бащина линия,които са все още живи, както и общата ни баба по-майчина линия която почина 26.12.2011 г.. Въпроса ми е , може ли баба и дядо да бъдат наследници на внука си , при жива сестра и при положение че той не е имал брак и деца.
cvety_k
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Окт 2016, 19:42

Re: Помощ!! Наследници!

Мнениеот vili_spasova » 10 Окт 2016, 20:52

ЗАКОН ЗА НАСЛЕДСТВОТО

Чл. 8. (1) Когато починалият е оставил само братя и сестри, те наследяват по равни части.
(2) Когато починалият е оставил само братя и сестри заедно с възходящи във втора или по-горна степен, първите получават две трети от наследството, а възходящите - една трета.
(3) В случаите на предходните алинеи еднокръвни и едноутробни братя и сестри получават половината от това, което получават родните братя и сестри.
(4) (Нова - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Когато починалият не е оставил възходящи от втора и по-горна степен, братя и сестри или техни низходящи, наследяват роднините по съребрена линия до шеста степен включително. По-близкият по степен и низходящият на по-близък по степен изключват по-далечния по степен.

http://eksior.com/wp-content/uploads/2010/02/Sxema-Rodstveni-vruzki.pdf
http://www.audibg.com

Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 734
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron