начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

Питане за Продажба на дял от имот земя в регулация с УПИ

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Питане за Продажба на дял от имот земя в регулация с УПИ

Мнениеот lilqnag5 » 04 Ное 2016, 16:01

Аз съм една от трима наследника наследяваме земя по 1/3 имот 881 кв. в регулация , имота е от дядо ми го получихме по възстановяване на земеделските земя другите двама наследника са вече покойници и дяловете им ги наследяват от внуците им .Нотариален акт има но общ ,със скица обща , всеки от наследниците знае че има 293,6 дял . навремето са го разделили само устно , без да има всеки един наследник свой отделен нотариален акт за своя дял . Вече години стои и нищо - само му плащам данъците. Искам да продам моя си дял от този имот знам че е по лесно ако се продава целия имот но другите двама освен че са много чепати и долни нито искат да купуват нито да се продава . А от друга страна това протакане , Подозирам че може и да разчитат някак да ме прецакат и след време да "приватизират" имота а те са способни на всичко . Имота е добър и апетитен желаещи да купуват със сигурност ще се намерят. Искам да продам своя си дял , как може да стане това в предвид че те са хора от които може да се очаква всичко дори да ме заплашват , как мога да го продам трябва ли да се вади отделен Нотариален акт в предвид това че е маломерно или мога да го продавам с този който имам и какво трябва да направя ? Предварително благодаря!
lilqnag5
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Ное 2016, 14:46

Re: Питане за Продажба на дял от имот земя в регулация с УП

Мнениеот bird_of_paradise » 04 Ное 2016, 17:52

Разбирам, че всеки се чувства специален, но ако си направи труда ще установи, че тук е отговаряно многократно на абсолютно идентични въпроси :) .
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Питане за Продажба на дял от имот земя в регулация с УП

Мнениеот avokady » 12 Яну 2017, 20:14

lilqnag5 написа: Имота е добър и апетитен желаещи да купуват със сигурност ще се намерят. Искам да продам своя си дял , как може да стане това в предвид че те са хора от които може да се очаква всичко дори да ме заплашват , как мога да го продам трябва ли да се вади отделен Нотариален акт в предвид това че е маломерно или мога да го продавам с този който имам и какво трябва да направя ?


Може да продадеш своя дял на всеки един от тях или на двамата заедно, на друг няма как да стане без тяхното съгласие, но кой ще си "сложи главата в торбата" да влиза в такава съсобственост.
lilqnag5 написа:
Аз съм една от трима наследника наследяваме земя по 1/3 имот 881 кв. в регулация


По всичко личи, че не се вмества в нормата на чл. 19 /ЗУТ/ и няма как всеки да получи реален дял. В този случай се възползвай от правото си да искаш съдебна делба и ако наистина имота е апетитен и се струва, поискай да ти бъде възложен в дял, но трябва да наплатиш на съсобствениците си.
avokady
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 27 Окт 2010, 08:37


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron