начало

Венецианската комисия видя неясни и произволни промени в проекта за нова Конституция Венецианската комисия видя неясни и произволни промени в проекта за нова Конституция

Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Мнениеот gggroup » 14 Яну 2017, 23:56

Здравейте, това е първи мой пост тук и предварително искам да благодаря на отзовалите се. Моят казус е следният, харесах си парче земя, която много искам. След няколко седмици издирване стигнах до наследниците на имота, оказа се че са 4 наследника на въпросния имот(земеделска земя 3,8 дка) . Със помощта на единия от наследниците(а те не са първа младост) стигнах до другите 2-ма. След доста разговори успях да ги склоня за продажба, но се оказва че 4-тия наследник живее в Ирландия от 20 години и не иска никакъв контакт с роднините си, така да се каже невъзможно е да я склоня да продаде своят дял. Да но ако купя само 3-те са 2,850дка (доколкото знам земеделска земя под 3дка си съсобственик на идеални части), а на мен идеята за имота е без да сменям статута да започна процедурата за земеделска постройка, която като квадратура ще ми е досатъчна за малка вила за отдих. Ток и вода имам на 10тина метра от границата на имота.
Какво бихте ме посъветвали в случая? Има ли смисъл да закупувам тези 3 части от имота, тоест 2850кв. м. и ако ги закупя след това ще мога ли да си направя земеделската постройка? Благодаря много на отзовалите се :)
Лека вечер
gggroup
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Яну 2017, 23:19

Re: Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Мнениеот teogeo » 15 Яну 2017, 01:27

gggroup написа:Здравейте, това е първи мой пост тук и предварително искам да благодаря на отзовалите се. Моят казус е следният, харесах си парче земя, която много искам. След няколко седмици издирване стигнах до наследниците на имота, оказа се че са 4 наследника на въпросния имот(земеделска земя 3,8 дка) . Със помощта на единия от наследниците(а те не са първа младост) стигнах до другите 2-ма. След доста разговори успях да ги склоня за продажба, но се оказва че 4-тия наследник живее в Ирландия от 20 години и не иска никакъв контакт с роднините си, така да се каже невъзможно е да я склоня да продаде своят дял. Да но ако купя само 3-те са 2,850дка (доколкото знам земеделска земя под 3дка си съсобственик на идеални части), а на мен идеята за имота е без да сменям статута да започна процедурата за земеделска постройка, която като квадратура ще ми е досатъчна за малка вила за отдих. Ток и вода имам на 10тина метра от границата на имота.
Какво бихте ме посъветвали в случая? Има ли смисъл да закупувам тези 3 части от имота, тоест 2850кв. м. и ако ги закупя след това ще мога ли да си направя земеделската постройка? Благодаря много на отзовалите се :)
Лека вечер


Смисъл има. Ама и врътни има. Първо чл. 33 от ЗС, после делба, па изкупуване. А, начина, по който Вие мислите (т.е. си чертаете планчета), е неправилен.
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1529
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Липса на наследник- заслужава ли си сделката?

Мнениеот ivanov_p » 15 Яну 2017, 10:59

Продавачите да си изкарат констативен нот.акт и да продават.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3433
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron