Страница 1 от 1

Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 18:07
от janka61
Упълномощена съм да продам гараж. По нотариален акт гаража е 15 кв.м ведно с 25/448 от дворно място от 448 кв.м В дворното място освен гаража има двуетажна къща, която е собственост на друг човек. В двора има пуснато куче, на портата има катинар. Да поясня, че гаража се намира навътре в имота - няма излаз на улицата и без да се отвори портата, няма как да се влезе. Та този собственик на къщата отказва да ми даде ключ от портата и съответно да върже кучето, за да мога да влизам безпрепятствено до гаража. Моля, дайте съвет как да процедирам. Ако някой желае да ми помогне със съвет бих изпратила скица и снимки

Re: Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 18:41
от teogeo
janka61 написа:Упълномощена съм да продам гараж. По нотариален акт гаража е 15 кв.м ведно с 25/448 от дворно място от 448 кв.м В дворното място освен гаража има двуетажна къща, която е собственост на друг човек. В двора има пуснато куче, на портата има катинар. Да поясня, че гаража се намира навътре в имота - няма излаз на улицата и без да се отвори портата, няма как да се влезе. Та този собственик на къщата отказва да ми даде ключ от портата и съответно да върже кучето, за да мога да влизам безпрепятствено до гаража. Моля, дайте съвет как да процедирам. Ако някой желае да ми помогне със съвет бих изпратила скица и снимки


Шансът да се прокуратурата да се размърда за самоуправство е нисък. Ще трябва да се води гражданско дело. А ако този човек е някой пълен ..........., след това ще трябва и съдебен изпълнител да въвежда във владение и да му "набива клинците"... Той не би ли искал да го купи гаража? Това ще е най-чистият вариант.

Re: Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 18:49
от janka61
Иска, но за 1000лв. При положение, че гаража се намира в гр.Русе, монолитен, електрифициран..............

Re: Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 18:52
от teogeo
janka61 написа:Иска, но за 1000лв


Ясно... опитва се да Ви извива ръцете. Ами... няма да стане по лесния начин. Светът е пълен с такива идиоти, попаднали сте на един от тях.

Re: Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 20:52
от janka61
Добре, д оставим настрана това че е идиот. Какво е решението? Адвокат може ли да ми помогне?

Re: Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 22:47
от blok169
Преговаряйте с идиота за цената!
Дори някой ден да получите някакъв достъп до гаража, кой идиот ще си го купи с подобен проблем?
Аз и като подарък не бих го взел ....
---
А ако сте перде, има и друг вариант, макар да не е много за този форум.
Кучетата са доста чувствителни към някои химически вещества, от там ритник на вратата (вие не сте я ритали, тя си е била отворена вече) и си влизате до гаража. Все пак щом имате идеални части, никой не може да Ви спре да минавате през двора.
За съжаление пак остава проблема с намирането на идиот, който да го купи ;)

Re: Отказ на достъп

МнениеПубликувано на: 26 Фев 2017, 23:22
от teogeo
janka61 написа:Добре, д оставим настрана това че е идиот. Какво е решението? Адвокат може ли да ми помогне?


Вижте, да - адвокат би Ви помогнал да получите защита на правата си на хартия. За съжаление, както е отбелязал blok169, рядко някой би се съгласил да купи такъв гараж, независимо че на документ му е гарантирано безпрепятствен достъп до гаража. Най-малкото което е, едно съдебно решение би натоварило този темерут с разходи по делата (които ще са солидна сума) и ще му се вгорчи. Но това като че ли само ще отприщи последващи вълни на "правене на мръсно".