начало

Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината

Четирима наследници и невъзможна делба

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Четирима наследници и невъзможна делба

Мнениеот emanuil89 » 09 Окт 2017, 20:47

Здравейте, казусът ми е следният, дядо ми почина 2013г и остави след себе си неразделен имот и четирима наследници. Имотът представлява двуетажна къща и 700 кв.м. дворно място. Наследници са майка, леля, вуйчо и баба ми. Тъй като всички те са в изключително лоши отношения имотът до днес не е разделен. Вуйчо ми живее в друг град и е с друг адрес повече от 10 години и не се интересува по никакъв начин от случващото се. Леля ми е психично болна и през повечето време е в клиника за лечение. Баба ми е основният проблем, прибрала е всякакви документи и нотариални актове (за ниви включително), не желае и дума да става за делба, отказва да разговаря с нас по какъвто и да е повод. Данъците на къщата не са плащани повече от 7-8 години! Имотът е в наистина окаяно състояние. Опитах да разговарям с нея (баба ми) и да и обясня, че е по-добре за всички да се оправят по между си, да платим данъците и да започнем с ремонтите. ОТКАЗВА! Просто няма как да се разберем по нормален, човешки начин. В къщата живеят майка ми и брат ми на първият етаж, а на втория баба ми и леля ми (когато не е в клиниката). Това което искам е да измъкна брат си и майка си от тази мизерия и да направя къщата годна за живеене (защото сега не е). Постоянно се сблъскваме с битови скандали от страна на баба ми, пуска жалби с лъжи срещу майка ми в полицията. Дори не допуска човек на вторият етаж за да изчисти комина, който е запушен от години. Говорих със съседът, който е адвокат и ми обясни, че при такива обстоятелства имотът отива на търг и парите се разпределят между наследниците. Това за мен не е вариант, тъй като майка и брат ми ще останат на улицата. Приятел ми каза, че ако платя данъците ще имам предимство в съда. Моля ви кажете ми какви са вариантите в този случай. Между другото имотът се намира в Равда. Благодаря ви, очаквам отговор :) .
emanuil89
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Окт 2017, 20:09

Re: Четирима наследници и невъзможна делба

Мнениеот bird_of_paradise » 10 Окт 2017, 12:25

На първо време, съжалявам да го кажа- сменете си адвоката ( платете на свой адвокат, който да мисли за вашите проблеми - различно е от приятелски разговор на улицата).
Имате полезни искове, и без делба, които съдът ще удовлетвори, за да направите необходимите ремонтни дейности. Не напразно законодателят е написал чл. 32, ал.2 и чл. 109 от ЗС.

А, това с плащане на данъчното бреме няма нищо общо, освен ако не тръгнете на дело за делба,където да претендирате и тези разноски. Плащайте си налога за вашата ид. част ( на майка ви, де)- рано или късно самата община ще предприеме нужното, за да си събере парите и от останалите съсобственици.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron