начало

МВР ще продължи да получава, вместо служителите си, хонорарите им за експертизи МВР ще продължи да получава, вместо служителите си, хонорарите им за експертизи

Защита на собственост

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Защита на собственост

Мнениеот lubzey » 16 Окт 2017, 11:41

Здравейте,

Тази година закупих имот от наследник, чиито баща е бил собственик. Братът на бащата някога е дошъл със смъртни заплахи и е построил къща в имота, но и двамата са починали преди години. Наследникът имаше всички необходими документи за продажбата, а сега аз разполагам с нотариален акт и скици с моето име.

В последствие се оказа, че в къщата на брата понякога идва неговия тъст, който е от селото. Жена му е дъщеря на нанеслия се със заплахи брат и също е починала отдавна. Опитах се да разговарям с него човешки и да му предложа да полазва къщата докато е жив, но той има претенции за голяма част от имота и се държи агресивно. Доколкото ми е известно, той няма никакви документи, а и да има ще е само нотариален акт без адрес от преди 20 години, защото имотът е извън селото и няма кадастър. Къщата е незаконна защото я няма на скицата. Земята под и около нея се води на мое име.

Притеснявам се, че той ще претендира за собственост по давност, въпреки че ползва къщата за склад, а имота за източник на дърва за огрев. Как да защитя земята си? Бях посъветван да сложа ограда и СОТ.
lubzey
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Окт 2017, 11:22

Re: Защита на собственост

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Окт 2017, 12:28

По давност трудно ще я претендира, защото е построена в чужда земя и се води собственост към земята.
Може да опита, но ще трябва да доказва.

Трябва да му забраните да влиза - това е решението. СОТ-а е решение, ако може да гарантира и неговия имот.

Впрочем - можете да узаконите Вие къщата, така може да се направи.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4785
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron