Страница 1 от 1

Какво да очаквам

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2018, 18:35
от stanimira73
Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?

Re: Какво да очаквам

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2018, 00:10
от teogeo
stanimira73 написа:Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?


Здравейте, ако страните по едно дело живеят на един и същ адрес, това ще бъде отбелязано в призовката и призовкарят не би трябвало да допусне такава грешка да връчи призовка, предназначена за Вас, на друго лице, което е страна по делото.