начало

МВР разтури палатковите лагери и обяви: Няма да позволим повече това да се случва МВР разтури палатковите лагери и обяви: Няма да позволим повече това да се случва

Има ли право да премине?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Има ли право да премине?

Мнениеот golqmakola » 24 Юли 2019, 00:51

Здравейте,живея в къща близнак,три етажа,шест апартамента.Дворът е разделен с ограда,трите семейства от ляво ползват едната,трите семейства от дясно ползват другата страна.Всяка от страните има порта към своя двор,като между двата двора не може да се премине с автомобил.Във всяка от страните има изградени по три(общо шест) гаража.Дворовете са ползвани така откакто е построена къщата.Един от собствениците от срещуположната страна преди години продава апартамента си заедно с частта от двора.Новият собственик сега решава че не може да вкара колата си в гаража,тъй като портата към тяхната част на двора е малка(по-голяма няма как да се сложи тъй като портата е между къщата и съседния двор,т.е или трябва да се срути къщата или да се премести оградата)а реално коли минават от там т.е другите съсобственици нямат този проблем и всички те са против.Наскоро изяви претенции за направата на нова врата и съответно нов път който да премине през нашата част,което реално ще разруши и промени изгледа на двора.Има ли някакво основание за това.Всички постройки в двете части,подобрения,(включително е описано че нашата част е по-малко от сеседната с 20кв.м,както и договор за построяването на оградата)са законни.Благодаря!
golqmakola
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Юли 2019, 00:34

Re: Има ли право да премине?

Мнениеот Melly » 24 Юли 2019, 01:39

golqmakola написа:Здравейте,живея в къща близнак,три етажа,шест апартамента.Дворът е разделен с ограда,трите семейства от ляво ползват едната,трите семейства от дясно ползват другата страна.Всяка от страните има порта към своя двор,като между двата двора не може да се премине с автомобил.Във всяка от страните има изградени по три(общо шест) гаража.Дворовете са ползвани така откакто е построена къщата.Един от собствениците от срещуположната страна преди години продава апартамента си заедно с частта от двора.Новият собственик сега решава че не може да вкара колата си в гаража,тъй като портата към тяхната част на двора е малка(по-голяма няма как да се сложи тъй като портата е между къщата и съседния двор,т.е или трябва да се срути къщата или да се премести оградата)а реално коли минават от там т.е другите съсобственици нямат този проблем и всички те са против.Наскоро изяви претенции за направата на нова врата и съответно нов път който да премине през нашата част,което реално ще разруши и промени изгледа на двора.Има ли някакво основание за това.Всички постройки в двете части,подобрения,(включително е описано че нашата част е по-малко от сеседната с 20кв.м,както и договор за построяването на оградата)са законни.Благодаря!

Най-точен отговор на поставения въпрос може да бъде получен в едно исково производство. Не, че нямам представа за какво става дума, но без да бъдат изследвани всички документи от "извора" до настоящия момент относно правата в тази съсобственост, дори не мога да квалифицирам евентуална бъдеща претенция. Вариантите са повече от един. Детайлите са много, много важни.

Препоръчвам да се срещнете с адвокат с разширена компетентност по материи, относими към казуса. По преразказ не се дават отговори по значими въпроси.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7703
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: Има ли право да премине?

Мнениеот golqmakola » 24 Юли 2019, 01:44

Благодаря ви!
golqmakola
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Юли 2019, 00:34


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron