Страница 1 от 1

Кадастър

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2019, 21:44
от ivanivanov23
Някой има ли опит с производство по отстраняване на грешка в кадастралната карта? Какъв е срока, в който заинтересованите страни могат да се запознаят с производството?

Re: Кадастър

МнениеПубликувано на: 05 Окт 2019, 15:54
от Melly
ivanivanov23 написа:Някой има ли опит с производство по отстраняване на грешка в кадастралната карта? Какъв е срока, в който заинтересованите страни могат да се запознаят с производството?

На 99% грешка в кадастрална карта се установява по съдебен ред, тъй като предполага наличие на спор за собственост между съседни имоти, който се решава с проследяване нанасянето на имотите по предходни планове. Това ще е задачата на съдебно техническа експертиза, в която вещото лице следва да изготви комбинирана скица, в която да посочи спорната площ и т.н.
Съдът е този, който ще постанови чия е собствеността - към единия или към другия имот. Ако спорната площ се окаже към имота на ищеца и тази площ е заснета към имота на ответника, решението ще бъде основание за изменение на кадастралната карта, тъй като ще установи твърдяната грешка в нея.

Re: Кадастър

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2019, 16:02
от timeforchocolate