начало

ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите

Съдебната ни система и една пенсионерка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Съдебната ни система и една пенсионерка

Мнениеот doram46 » 04 Фев 2020, 02:58

Здравейте, обръщам се с молба за съвет. През 2000г. закупих апартамент в новострояща се кооперация с нотариално заверен договор при завършеност 75%. В договора са посочени ангажименти на страните, като моето задължение е да го подготвя за акт 16, а строителката след приемане на Акт 16 на сградата до един месец да ми издаде нотариален акт за апартамента. С времето разбрах, че съм попаднала на измама. Строителката е надвишила етажността на кооперацията с два етажа и покривно пространство, като незаконно и без знанието на собствениците. Като моят апартамент попада в незаконните етажи, но след време ги узаконява строителката. И до 2005 г се чувствах като собственичка чакаща да мине Акт 16 за да ми се издаде нотариален акт, където строителката така и не ми издава. През 2006 закупих 1кв. земя от един от собствениците. От 2010г до 2013г съм правила подобрения, защото живеех там и нямам друго жилище. През 2014 г. собствениците ми заведоха дело за наем и ме осъдиха да платя такъв. С много лишения и сълзи ги заплатих. Започна делба, където оценката от вещото лице е за 31 хил. лв подобрения, който съм направила. Като собствениците не признават подобренията поради изтекла давност. Но през годините в съда са минали 6-7 дела към строителя и към мен. И с моите подобрения и труд и лишения ми определят нов наем от 250 лв/м до края на публичния търг, където ще се натрупат наеми, който вече аз не мога и сигурно от пенсията ми от 260 лв ще си взимат, като ми направят запор на нея, а аз съм на 74 г. И можели съдебната ни система да излиза с РЕШЕНИЕ с моите подобрения да се определя цената на апартамент за публичен търг. Мога ли да си ги взема подобренията ми и да го оставя както съм го взела на 75% преди 20 г. И как да накарам строителката да ми върне парите, които съм и платила на нея, която ми казва, че били нея излъгали, а тя излъгала мен.
doram46
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Фев 2020, 02:33
Местоположение: Варна

Re: Съдебната ни система и една пенсионерка

Мнениеот kdkrastev1234 » 05 Фев 2020, 19:59

Очевидно сте ползвали адвокат, щом е имало толкова дела. Има две възможности - или колегата е свършил всичко както трябва, но толкова е можело да се направи. Или е допуснал грешка, т.е. изтървал е някоя възможност.
Независимо кое от двете е, вече нищо не може да се направи. За действия срещу строителя е минало прекалено много време. Почти сигурно е изтекла давността.
А другите са си защитили правата в съда, доколкото разбирам.
Рискът при покупка на зелено е много голям. Хубаво е да се ползва адвокат още при подписването на първия договор, във вашия случай още през 2000 г.. Учудвам се колко хора дават всичките си спестявания, без такава консултация. И след това се почва, ама фирмата фалира или попаднах на измамник. А последващата защита, дори и да може да се осъществи, струва много повече пари и нерви.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron