Страница 1 от 1

Обсебен Съсобствен Имот

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2020, 21:43
от georgiev12
Добър ден,
Наследих от баща си процент в магазин който той е получил от реституция. Магазина има много съсобственици. Трима човека, мажоритарен собственик 51%, друг собственик 28%, и СИНА на 28% съсобственик, са го обсебили. Трябва да отбележа, че СИНА на 28% собственик, НЯМА никакъв дял в имота но той уговаря и подписва договори без знанието и съгласието на останалите съсобственици (22-та%), които НЕ се познават помежду си.

СИНА, който подписва и ръководи, се изпуснал пред някого, че целта е със стечение на времето да „Абсорбират“ останалите 22%.

Многократно помолих за копие от оригиналният договор с наемателя, обяснение и прозрачност за потока на парите, кои са другите съсобственици, на кой още разпределят дохода и т.н., на всички въпроси се мълчи или отказват. Предложих на мажоритарен да ме купи – нямал пари. В резултат аз съм в безизходица и напълно зависим.

Не редовно се депозират различни суми „наем“ и обяснението за разликата е приспаднати 10% за НАП и разходи. До сега нямам депозит в НАП. Това ми е първа година след баща ми и не знам кога и как се правят депозитите в НАП, електронно?

Как мога да ги накарам да станат напълно прозрачни в ръководството?
След като съм подписван от СИНА без моето разрешение (казах му това няколко пъти) той носи ли отговорност?

Какво вие бихте направили в тази ситуация? Как може да се справя с тях?
Целта е да продам часта, но не да бъда „абсорбиран“.

Много ще съм благодарен за всеки съвет.

Re: Обсебен Съсобствен Имот

МнениеПубликувано на: 22 Окт 2020, 21:40
от wladi
Нещо в числата, което всъщност няма значение за казуса:
Вариант І: мажоритарен собственик 51% + друг собственик 28% + и СИНА на 28% = 107 % !?
Вариант ІІ: мажоритарен собственик 51% + друг собственик 28% + и СИНА на 22% = 101 % !?

След като "сина" Ви е съсобственика, защо останалите съсобственици следва изобщо да Ви дължат нещо в т.ч.документи и обяснения?
Приемам, че синът Ви е пълнолетен.