начало

Прокуратурата огласи още документи от разследването на шпионския скандал Прокуратурата огласи още документи от разследването на шпионския скандал

Разделяне на парцел

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разделяне на парцел

Мнениеот Роси » 09 Яну 2004, 12:24

Здравейте,
имам следния въпрос:
наскоро придобих идеални части от едно дворно място и бих искала да се отделя от съсобствениците ми чрез разделяне на имота, но т.като парцела не може да се "разцепи на две" като се образуват два такива с лице на главната улица, а аз съм придобила вътрешната му част като имаме споразумение с останалите собственици за поделяне на правото на ползване на имота и именно вътрешната му част е "моя"... с две думи искам да обособя моите идеални части като разделим парцела на две /съсобствениците са съгласни/. Споменаха ми че това ставало чрез "тупик", но никъде не открих нормативен акт, който го регулира. Може ли някой да ми помогне с малко повече информация?
Благодаря предварително!
Роси
 

Re: Разделяне на парцел

Мнениеот Soni » 09 Яну 2004, 15:36

Погледнете в ЗУТ.
Soni
 

Re: Разделяне на парцел

Мнениеот gega » 09 Яну 2004, 19:42

ЗУТ

Чл. 200. (1) Реално определени части от поземлени имоти в границите на населените места и селищните образувания могат да се придобиват чрез правни сделки или по давност само ако са спазени изискванията за минималните размери по чл. 19.
(2) Правилото на ал. 1 не се прилага в случаите, когато частта от поземления имот се присъединява към съседен имот при условията на чл. 17, а оставащата част отговаря на изискванията на чл. 19 или се присъединява към съседен имот.
(3) Когато поземлените имоти по ал. 1 и 2 са урегулирани, кметът на общината одобрява подробен устройствен план преди издаването на нотариалния акт.
”Тупикът” е улица без изход. Такава улица е необходимо да бъде изградена, когато при промяна на ПУП до новообразуваното УПИ (парцел) няма улица.
gega
 

Re: Разделяне на парцел

Мнениеот Роси » 25 Яну 2004, 00:35

Колко време горе долу ще отнеме процедурата?
Роси
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron