начало

Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови

В какво право съм да паркирам в общите части?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


В какво право съм да паркирам в общите части?

Мнениеот sandra_gergova » 13 Май 2017, 14:52

Здравейте!
След като вече 1 година ми се налага да се боря със съседите си относно правото ми за използване на идеалните части в двора, след няколко дни ще се проведе Общо Събрание и искам да събера колкото се може повече информация, за да защитя правото си на използването на идеалните части от задния двор на коорперацията (блок с 4 етажа). Някои, освен че имат гараж, паркират и по 2 коли. Казусът е следният:

Имам гараж в предната част на блока, с лице към улицата. В него има кола. След като семейството ми закупи още една кола се наложи да я паркирам в двора, тъй като пред гаража е общинска собственост и ако паркирам отпред освен че запушвам гаража запушвам и тротоара, което не е законно.

В двора също има гаражи. От много време идеалните/зелени площи се използват за паркиране на коли и всеки незаконно си е "заплюл" място - кой паркира кола, кой не иска да му се спира в идеалните части пред гаража. От там почнаха да ме гонят един по един, пречела съм им да си изкарат колата "без маневри". Тъй като знам правата си, се опитах да им обясна, че аз спирам в идеални части, които не са поделени по законов ред, не са разпределени като "паркоместа" и най-основното - че не им запушвам гаражите по никакъв начин, тъй като спирам на 5 метра след вратата им.

Събрах подписка за премахването на лост в дворното общо пространство и обособяването на паркомясто за моят апартамент, който е 4-ти по големина на апартамент и съответно на 4 място по идеални части. Съответно ме изгониха от там, защото съседа не може да си изкара колата "без маневра".
Съветът, които ми дадоха от Общината, е да се викне архитект, който да разпредели и обособи по законен ред парко местата или да се реши на общо събрание.

При консултация с полицията ми беше обяснено, че съм в пълното си право да спирам с общите части на двора - където има място, стига да не съм пред гараж на някой съсед и да преча на отварянето на вратите. Друго, което ми беше обяснено, е че няма такова нещо като "запазени" места.

Вярно ли е, че аз съм длъжна да освободя мястото пред гаража им, ако съм на повече от 5 метра от него?

Моля да ми дадете съвет как мога да докажа правото си на използване и съотеветно на паркиране, на което и да е място в двора на Общото събрание, докато не се узаконят паркоместа за всеки апартамент.
sandra_gergova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Май 2017, 14:36

Re: В какво право съм да паркирам в общите части?

Мнениеот tochotocho » 11 Юли 2017, 17:22

Това дето го пишете за съвети от полицията е абсурд! Може ли да посочите това длъжностно лице, абсурд!Идеалните части затова са идеални, а не РЕАЛНИ! Не ми е известен официален правилник, който да третира- 5 метра пред гаража! 5 метра не е голямо разстояние. Автомобилът ми е с габарит дължина 4,65 м. Наистина паркирала на 5 метра пред гаража кола ще ме затрудни.
Решението- ако повечето са заинтересовани- прави се проект от правоспособно лице, приема се на ОС. Сега имаме разчертани паркоместа в двора. И системата е който превари. Това изрично записано в Протокола на ОС. Иначе веднага ще започне "заплюване" на паркомясто. Е, борбата е безмилостно ....... / поета Н.В. или на война, като на война /мисля, че беше френски лаф
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron