начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

"Легално" общо събрание на ЕС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


"Легално" общо събрание на ЕС

Мнениеот timeforchocolate » 29 Авг 2017, 16:34

Здравейте,

До сега не е имало легално събрание и протокол на ЕС. Решенията са взимани на бройка гласували, домоуправителя е ходил от врата на врата да пита кой как гласува.....
Скоро ще свикам събрание на ЕС. Възникват няколко въпроса.
Ще свикам събранието по чл.12 ал.5 (5) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) "Общо събрание може да бъде свикано от всеки собственик или ползвател в неотложни случаи или когато е изминала повече от една година от последното проведено общо събрание."...обаче домовата книга е в стария домоуправител.
Как да разбера кой колко % ид.ч от ЕС има ?

Втория проблем е, че един от обектите в сградата не е бил вписан в домовата книга и собственика не намира документа си за собственост. Как да сметна идеалните части ?
timeforchocolate
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 27 Апр 2016, 17:15

Re: "Легално" общо събрание на ЕС

Мнениеот jhoro » 01 Сеп 2017, 18:12

timeforchocolate написа:1. Как да разбера кой колко % ид.ч от ЕС има ?
2. Втория проблем е, че един от обектите в сградата не е бил вписан в домовата книга и собственика не намира документа си за собственост. Как да сметна идеалните части ?

1. По същата процедура на досегашните ви гласувания - тръгвате от врата на врата и питате собствениците. Във всеки нотариален акт си пише и процента от идеалните части, който притежава съответния собственик.
2. При изгубен/липсващ НА - собственика отива с документ за самоличност в Агенцията по вписванията по местонахождението на имота. Там ще му издадат препис.

Пп. Добре е, да се уведоми писмено Нотариалната камара, за да се впише това в разпращания до всички нотариуси бюлетин. В случай на установена по-късно злоупотреба с вещни права официалното уведомление от собствениците за загубен нотариален акт може да се окаже от съществено значение.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2035
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: "Легално" общо събрание на ЕС

Мнениеот barakuda » 02 Сеп 2017, 02:00

Яко. Всеки, който си затрие нотариалния акт, да пише до Нотариалната камара. Че да видят те...
barakuda
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 08 Ное 2013, 20:11

Re: "Легално" общо събрание на ЕС

Мнениеот lakavitsa » 22 Сеп 2017, 20:16

При изгубен/липсващ НА собственикът отива с док. за самоличност, ще отиде ако желае. Много е сложна процедурата, ако собственикът не желае да декларира тези ид. части или тяхното процентно число спрямо общите общите части. Просто не иска да ги обяви, не иска да участва с парични вноски, показва враждебност.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 678
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron