начало

И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати

Некоректен домоуправител, шум, опити за несъобразени ремонти

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Некоректен домоуправител, шум, опити за несъобразени ремонти

Мнениеот madison » 25 Юли 2018, 10:40

Здравейте,

Имам следните питания, като казуса е доста по-обширен и се разпростира с 'простотии' в тази ЕС с години назад, но в момента тези няколко въпроса са на двевен ред.

1. Опити за подмяна на фасада/саниране от съсед от днес за утре без решение на общо събрание и/или нужда от този 'ремонт.
Накратко на 16 април съседка, която никога не се е съобразявала с нейните ремонти, часове и продължителност, залепи бележка на входната врата, че ще санира от 17-ти април. Пуснахме жалба при домоуправителя (професионален), като юридическия им отдел се обади в същия ден и каза че било ок, защото това било 'текущ ремонт'. В същия момент пуснахме жалба и до общината по район и столична, но резултата беше подобен, че това е текущ ремонт. Относно съществото на ремонта. Въпросната съседка се намира над нас и облицовката на апартамента и е от дърво в алпийски стил, като това не е просто е само фасада за сградата а и поради разчупеноста на архитектурата, част от тази дървения се пада по средата на моя апартамент и мой покрив (етажа над мен е скосен). След получаване на отговор от софийска община, написахме възражение на това че нито има нужда, нито има решение на ОС, нито са съобразени тези действия с безопасност от последващи течове (вече е имало течове от този апартамент поради некадърни ремонти) нито са съобразени с пожарна безопасност безопасност, нито това е текущ ремонт по смисъла, че това е подменяне на дървении и сменя архитектурния вид, като пуснахме отговора/новата жалба в края на май пак при домоуправителя, в столична и общината по район, но оттогава ни вопъл ни стон. Готови сме да пуснем и жалба към омбудсмана и софийски инспекторат защото няма как да позволим такива самоволия без да сме наясно какво ни се кърти над апартамента/покрива, каква фасада се подменя (а тя няма как да се санира или махне санира и върне, защото ще се изпочупи и сама по себе си тази дървения обхваща повече от 1 апартамент), но не знаем как да постъпим, тъй като домоуправителя е тотална парлама и дори стана ясно че въпросната съседка е получила разрешение еднолично от тях да си прави 'санирането'. В крайна сметка дали се е вразумила/сплашила или просто изчаква, реални действия от нея спрямо април до сега няма, но и няма как да седим и да чакаме безучастно до следващия път, когато реши да руши или 'ремонтира' обща част или елемент на сградата която би влошила нейното качество и/или архитектурен вид, без разрешение и съгласуване. Та въпроса ми е как да се постъпи юридически, тъй като вече чух няколко мнения на юристи от едната крайнаст до другата от типа (от чакай да направи нещо, като ти прочети ще я съдим до тя няма право да сменя фасада/ремонтира твой покрив и е за строителен контрол и акт от тях).

2. Друг съсед, също вживял се в бащинията си, този път под нас, инсталира баскетболен кош на терасата си. Оттогава халшаци отвсякъде идват и блъскат с топки по врати на гаражи, стени на сграда, топките удрят колите, дори едната беше зарязана под моята, което предразполага за ПТП. Опитахме се да го помолим да го разкара, но резултата е нулев. Пуснахме жалба пак при домоуправителя, но и там резултата е нулев 3-ти ден. Същия този съсед е окупирал общата стая и около блока е нахвърлял негови боклуци (палетни основи, багажник за монтиране на кола, стъкларии и т.н.). Един вятър и всичко ще хвърчи по колите.

Измежду шум от измислени ремонти траещи с месеци, без съобразяване за ден/час, през опити за чупене на общи части без съгласуване, до шум от ломбуркане и блъскане на топки, просто сме дигнали ръце и не знаем как да постъпим този ад да спре.

Ще очаквам вашите мнения по тези въпроси, как да постъпя оттук нататък.

Отделно, ако има юристи които искат да поемат казуса и да ни представляват, също бихме били съглсани да се пращат нотарлиани покани или завеждат дела, но просто това трябва да спре и да живеем спокойно в дома си!
madison
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Юли 2018, 10:13

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron