Страница 1 от 1

Отдаване на апартамент за кратковременно пребиваване

МнениеПубликувано на: 04 Дек 2018, 14:31
от starla5252
Може ли съсед да отдава жилището си в кооперация под наем за краткотрайни пребивавания чрез Airbnb и Booking без да иска съгласие от съседите? Апартаментът е в сграда в София на ул. Св. Иван Рилски, състояща се от 8 апартамента. Как съседите да се защитят от влизане по всяко време на денонощието от различни хора?

Re: Отдаване на апартамент за кратковременно пребиваване

МнениеПубликувано на: 04 Дек 2018, 22:01
от ivan_lawyer
Няма гражданска пречка да се дава апартамент под наем. Свирят музика ли - какво.

Re: Отдаване на апартамент за кратковременно пребиваване

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2018, 15:17
от lakavitsa
Не случайно се задава този въпрос, тъй като във времената на висока битова престъпност, непознат временно наема жилище, апартамент, в сграда в режим ЕС, и съседите определено имат опасения. Непознат като поведение и характер, за хора, често пъти с твърде скромно защитени врати на апартаментите си. И защита чрез входната врата на "кооперацията", която не така често се заключва. Според правилата на Закона, ЗУЕС или ЗС, няма пречки, да.
Когато обаче един от апартаментите бъде взломен, при отсъствие на собствениците, по празниците или по друго време, напр. командировка законите и правосъдната система са напълно безсилни, като селата на Северна и Сев.западна БГ. "Талибаните" от Близкия изток и Африка, не се шегувам, прибягват именно до такива "временни" настанявания. Няма регистрация на наемателя там където е необходимо по принцип, за по-евтино, разбираемо, и когато стане белята, т.е. разбиването на жилището ЕС, всички вдигат рамене примирително, включително Полицията.