Страница 1 от 1

ОБЩО СЪБРАНИЕ

МнениеПубликувано на: 28 Апр 2019, 18:21
от tochotocho
Сграда на Слънчев бряг- етажна собственост. Част от собствениците са руско говорящи ,да кажем че са РОССИЯНЦИ. Аз съм българин, намираме се в България, констит. език е българския!. и Започва събранието.Общо събрание. Избрали за водещ РУСИЯНИН. И той си говори на МАЙЧИНИЯ език. Другите РУСИЯНИ също на някакъв русиянски език . казаха че е руски. Обърнах внимание да се води събранието на български и съответните русиянци да се изразяват на български, иначе не разбирам какво говорят. Или да се вземе за тяхна сметка заклет преводач! Не се получи и напуснах събранието, получих протокол на руски. Обжалвам пред РС Несебър, но ми казаха, че това било практика и да не очаквам положителен за мен резултат !
имам имот във Франция. Там на Общото събрание- само на френски: и франсетата и арабите и руснаците! Никой не те еб.ва да си говориш на майчиния български език!
Не е ли време да се самоуважаваме !
И малко извън темата- нацепиха Македония СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ , а къде е ЮЖНА и до къде се простира! А ЗАПАДНА , ИЗТОЧНА ! А нашата БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ,къде е ?

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

МнениеПубликувано на: 29 Апр 2019, 07:41
от ivanov_p
Съдът в Несебър работи по свои ГПК и НПК, там действаш предпазливо.

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

МнениеПубликувано на: 01 Май 2019, 20:04
от tochotocho
Съветът е полезен, но ми прилича на "мирна главица, сабя не сече " Та нали Р.България е единна държава и СЪДЪТ в НЕСЕБЪР и ДРУГАДЕ се ръководи и решава нещата по единно законодателство! Може и по свое виждане , но трябва да се обоснове! Иначе живеем в порнография. Представете си, че считам себе си за МАКЕДОНЕЦ и при явяване в съда си говоря на майчиния македонски език! Хайде влезте в ролята на баба Ванга. Какво ще се случи. ?

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

МнениеПубликувано на: 09 Май 2019, 07:03
от trando58
На какъв език да се води събранието е малко спорно, все пак това е частна инициатива и не вярвам някъде да може да има законово тълкование,иначе е логично да се наеме преводач от тези които са под 50% Но според мен, протоколът от ОС на ЕС задължително трябва да е написан на български, защото той се явява официален документ, който би бил представителен при различни случаи и пред различни инстанции, а превод от него,може да има на каквито си иска езици.

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

МнениеПубликувано на: 15 Дек 2019, 22:02
от tochotocho
Р.съд в Несебър не прие жалбата ми и с Определение - да представя в превод на български обжалвания протокол. На което възразих и отидохме в Буркас на инстанция. БУРКАС така му казват руссияните. Ударението е на "У". Направих грешка ,че не написах исковата молба /въпреги ГПК / за майтап на российски.

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2020, 20:36
от tochotocho
кЪМ КОЛЕГИТЕ ЮРИСТИ! аЗ СЪМ СИ НАПИСАЛ ИСКОВАТА МОЛБА НА ЛИТЕРАТУРЕН, ЮРИДИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. НО! ПРИЛАГАМ КОПИЕ ОТ ПРОТОКОЛА НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА РОССИЯНСКИ ЕЗИК, КАКВОТО МИ ГО ПРЕДСТАВИХА! СЪДЪТ ИЗИСКВА С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ НА БЪЛГАРСКИ! пЛЕДИРАМ ! ТОЗИ ПРОТОКОЛ ОТ оБ.СЪБР. ЗА НИЩОЖЕН. ЧАКАМ рЕШЕНИЕ . Подкрепете ме с решениия, тълкования на ВКС и т.н.