начало

Промените в ЗЗД са в Държавен вестник – абсолютната давност влиза в сила от 1 юни 2021 г. Промените в ЗЗД са в Държавен вестник – абсолютната давност влиза в сила от 1 юни 2021 г.

Санкции за домоуправител

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Санкции за домоуправител

Мнениеот juju4ka » 14 Фев 2020, 01:26

Здравейте,

наскоро закупих ново жилище и се сблъсках (доста горчив опит) с ужасни и доста възрастни съседи.
Накратно, домоуправителят НЕ СПАЗВА почти нито едно от задълженията си, НО някакси са се съюзили с още няколко пенсионера и един нов собственик, който прави всякакви безумия с ремонта си и не му правят проблеми.

горе долу около 42% сме тези, които сме против неговото самоуправство, 20% не можем да ги намерим и не се интересуват грам, и останалите са именно домоуправителят и другите 2ма съседа.

Не мога да намеря никъде по законите какви сакнции се предполагат при неспазване на задължения по ЗУЕС, като например:

1. не се издава документ при събиране на пари
2. не се дава НИКОГА НИКАКЪВ ОТЧЕТ, дори не годишно, за приходи и разходи
3. на мен лично не ми се дава клюс от общия вътрешен двор с изречението "за какво ти е, нали си имаш тераса".
4. махат се нарочно крушките по входа и таванското помещение
5. след 8 месеца се свика едно събрание, за което нямаше абсолютно никакъв протокол и резултат от взетите уж решение
6. преди това бяхме свикали с друг съсед (имаме над 20% от общите части) събрание, като над 6 пъти се скъсаха поканите във входа и ест никой не разбра за него и не дойде
7. понеже сме с врата с ключ и пощенските кутии са вътре, всякакви известия за писна и т.н. ИЗЧЕЗВАТ, аз лична кореспонденция не съм получава нито един път, говоря и за такава за мен от общини и т.н.
8. над мен е точно въпросния домоуправител, от който имаше теч и тавана ми беше за ремонт. той им обесни как и той имал теч от горе и нямало да ми плаща нищо, нито ще го отстрани, докато съседа отгоре не си отстранил. Предложихме да се викне експерт и да види откъде са тези течове и има ли, всички "разбирачи" отказаха
9. моя основен ремонт е спрял вече от 7 месеца, защото от теча, тръбите на локалното парно на друг съсед, които минават до вертикалния шранг за изгнили и са за смяна, но домоуправителя отказва (те минават и през него) и като цяло аз не знам какво да правя, защото те минава точно над Бъдещата ми ВИК инсталация

и още много много много неща. Пускахме жалби в общината в няколко звена, както и в НАП, минаха всички срокове, даже бяхме при кмета в общината, пак минаха всички срокове и абсолютно нищо не се случва, а аз чакам ли чакам и нито мога да си направя ремонта, нито мога да си представя да живея в подобна обстановка и да проумея как никой нищо не може и не иска да направи от съответните органи.
juju4ka
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Фев 2020, 00:56

Re: Санкции за домоуправител

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Фев 2020, 06:11

Пляскаш един иск - но помислете си - помислете точно.
Ако се скараш в съвременните условия със съседите - това не е да се скараш както във филма "Вилна зона", това е български филм за изострените спорове между съседи, не че сме на лекция по филмови предавания.

Вие сте вечно обвързани.

Как да се преодолее това - първо - чрез военни действия, после с мирна дипломация. Военни действия - девастация му казваме юристите - оспорваш решенията на Общото събрание на входа.

Дипломация - като получат призовката или Решението на съда - веднага преговори - да се усмирят.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4907
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Санкции за домоуправител

Мнениеот lakavitsa » 18 Фев 2020, 10:21

Такова е положението в почти всички етажни собствености. Както се вика "хаос" Радвайте се, че все пак се събират някакви суми за 1.Ремонти и възстановяване на общите части 2. Разходи за управелне на ЕС.
ЗУЕС му предстои спешен ремонт.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 677
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron