начало

Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК

Договор за гледане и издръжка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Договор за гледане и издръжка

Мнениеот katetomiro » 04 Окт 2014, 16:15

Здравейте,предварително моля да бъда извинена, ако има неясноти в това ми запитване . Не съм запозната с терминологията.Имаме нужда от съвет и благодаря на всеки отзовал се.
Въпросът ми е следният:Със съпруга ми живеем в апартамент,който ни е прехвърлен с договор за гледане и издръжка " с право на позизнено ползване на продавача ".Въпросния продавач (родител) живее с нас,като сме поели изцяло неговата издръжка-храна, отопление, дрехи,здравни и др. нужди, самостоятелна стая, вкл.поддръжка на апартамента,консумативи и данъци.Има ли вероятност да загубим правото си на собственост ако ( по приумица и от каприз ) нашият родител реши да отиде в дом за стари хора или си наеме жена да го гледа в семейната вила делеч от нас.(За, която трябва да отбележа, че условията за живот са делеч под минимума).Изрично държа да вметна и факта, че животът му при нас е спокоен и тих, без разногласия и не е подложен нито на физически нито на психически тормоз.
katetomiro
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Окт 2014, 10:22

Re: Договор за гледане и издръжка

Мнениеот bird_of_paradise » 04 Окт 2014, 17:11

katetomiro написа:Има ли вероятност да загубим правото си на собственост

Има. Искът по чл. 87, ал.3 ЗЗД за разваляне на договора е именно за такива хипотези. Един ден неизпълнение е достатъчен.

Важно е да се знае има ли И други наследници свекър ви ( винаги е крайъгълен камък този върос - всеки от наследницте има апетити всякакви)? Отпосле той, какво мисли по въпроса с гледането- като как да се осъществява и прочее. Деменцията не помага, а вреди и трябват писмени доказателства.
Трябва да се чете самия НА за продажбата ( какво точно е уговорено в него), отпосле да се мисли по редица въпроси...ако не се намери елегантно решение ви остава още един изход- съдебен иск за трансформация на издръжката и гледане в парична сума до отпадане на основанията за това.
Не забравяте, че от момента в който напусне жилището следва да му изпращате ежемесечно парична сума равняваща се на разликата между необходимите средства за живот и получаваната от него пенсия.
Не е чак толкова сложно, но си иска поредица от правилни стъпки.
Посетете колега и успех.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Договор за гледане и издръжка

Мнениеот katetomiro » 04 Окт 2014, 18:38

Сърдечно благодарим за изчерпателния отговор . Наистина мислим да потърсим услугите на адвокат.Насоките, които ни дадохте са ценни за нас. И от нас успех в професионалната реализация.
katetomiro
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Окт 2014, 10:22


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron