начало

След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г. След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г.

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот altimir » 22 Дек 2017, 03:39

Здравейте.
Наскоро разбрах че баща ми който е на 83г. прехвърлил срещу издръжка и гледане на брат си (моят чичо) двата си собствени имота.
Работата е там, че чичо ми е на 70г. и има проблеми с алкохола и самият той е прехвърлил личния си апартамент срещу издръжка и гледане на лице с което няма родствена връзка.
Баща ми има доход от около 2 хиляди лева на месец от пенсия от чужбина, докато дохода на чичо ми е поне 3 или 4 пъти по нисък - изобщо не виждам за каква издръжка може да става дума.
Чичо ми и баща ми не живеят на един и същи адрес и дори живеят в различни квартали на километри един от друг, виждат се изключително рядко- на няколко месеца веднъж. Чуват се по телефона един път в месеца.
Подлежи ли този договор на разваляне от мен?
Подлежи ли на разваляне след смъртта на баща ми?
altimir
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Дек 2017, 03:24

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот katerinakuch » 09 Яну 2018, 16:42

Да, може да се опитате да го развалите, но чак след смъртта на баща Ви. Към момента, ако някой иска да го разваля, то е само баща Ви и то по съдебен път.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1127
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron