начало

Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК

Прехвърлителя ме изнудва

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Прехвърлителя ме изнудва

Мнениеот sukkw » 25 Яну 2018, 13:11

Здравейте, бих искала да задам въпрос. Търсих аналогичен на моя проблем но не намерих.
Преди 5г. свекърва ми прехвърли на сина си (мой мъж) апартамент срещу гледане и издръжка. Тогава тя пожела да напусне въпросния апартамент и да дойде да живее с нас. Тъй като имаме голяма къща и бяхме материално добре се съгласихме. Обзаведохме и един етаж и заживяхме "щастливо". За съжаление нещата се промениха при нас във финансово отношение и ни се налага да продадем къщата и да живеем по-скромно. Затова преди шест месеца я помолихме да се пренесе във въпросния прехвърлен срещу гледане апартамент, а ние в моята гарсониера за да може да опразним и продадем къщата. Отпора срещу тази наша молба беше страшен... Свекърва ми категорично отказа да напусне къщата (която по нотариален акт е моя). Какво зло чудо на природата е тая баба няма да обяснявам. Държа само да кажа, че през изминалите 5г. е била така обгрижвана и е водила такъв стандарт на живот какъвто малко възрастни хора в БГ могат да си позволят. Виждайки се в безизходица, понеже къщата трябва да бъде продадена и пратих нотариална покана да напусне имота ми до края на месец Март тази година. Ответната реакция беше заплаха, че ще развали прехвърлянето. Та въпроса ми е.
Може ли баба свекърва да развали прехвърлянето само защото не можем да продължим да живеем там където иска тя. Имам приятелка юристконсулт която ми каза, че така както е записано в договора (XXX Да поеме гледането и издръжката на YYY като и усигори нормален и спокоен живот) бабата винаги може да намери нещо за което да се хване. И че аз един вид я "обезпокоявам" като я моля да напусне къщата. Това така ли е. Няма ли никакъв начин да се защитим. Все пак до момента сме потрошили сумати пари по това бабе. И как става това разваляне. В съда със свидетели ли трябва да се яви тя.
sukkw
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 08 Авг 2013, 10:05

Re: Прехвърлителя ме изнудва

Мнениеот svettoslav » 25 Яну 2018, 16:18

Приятелката ви юрисконсулт явно не е била адвокат или не се е занимавала с подобни неща.
Само заради местоживеенето не може да се развали договора. Още повече, че къщата не е на сина й,а ваша.Но и негова да беше.

Това че бабата можела да се "хване " винаги за "нещо" не ми звучи професионално никак.Няма такова нещо.
Трябва да посетите адвокат все пак. Да си поговорите нашироко. Щом гледането и обгрижването продължава (тоест всичко досега както е било според нуждите й),няма проблеми. Пък ако ще и на квартира да е. Щом плащате наема,това нея не я касае. И т.н. и тн.

Иначе по съдебен ред се разваля договора.
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3894
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron