Страница 1 от 1

Ами сега ???

МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2016, 23:46
от nina7493
Тухла, IBT или ITB за фасадните и преградните стени (стандартни основи и колони).Помагайте, че голяма чуденка :( Благодаря.

Re: Ами сега ???

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2016, 00:52
от ivan_lawyer
Да Ви изпратя ли решението - окончателно влязло в сила. Привлякох трето лице помагач - самият лицензиант на технологията.
Имаше голям спор. Това са сандвичев тип конструкции, излива се бетона между два стиропора - по този начин набързо се изграждат стените. Трябва да има монолитни стени също - тоест бетонови. ИБТ е дефакто за бързо построяване на сградата. Спестява се времето за изолиране на сградата. ИБТ обаче не е нещо свръх-патентовано.
Системата е италианска. Правят архитектите разлика между системата и технологията. Много е специфично, но делото го спечелихме по реда на ЗЗД, за изработката на вещ, така, че не е нещо сложно.
Познавам ги лично собствениците на ИБТ - София, поне единия - е лично познат.

Re: Ами сега ???

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2016, 10:41
от nina7493
Работата е там, че един от строителите, към който се обърнах за оферта ми каза, че преградните стени ги прави с термоблокове, пък аз освен за добрата стара тухла за нищо друго не съм чувала. Искам да е качествено и надеждно. Може ли да им се има доверие на тези строителни иновации ?