начало

КС не отмени единната цена на водата КС не отмени единната цена на водата

Ремонт придружен с опастност от събаряне на сградата

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Ремонт придружен с опастност от събаряне на сградата

Мнениеот ivan_veskov » 27 Апр 2018, 15:47

Здравейте приятели, ще се радвам да чуя мненията ви по следния строително - имотен казус.

В три етажен тухлен блок строен през 60-те, комшията от първия етаж решава да си избива прозореца и да си прави тераса. Освен това вътре у тях си е избил 2 масивни носещи вътрешни стени за да си си слива стаите. Въпросният комшия е новодомец от дълбоките казанлъшки села и не приема никакви възражения и прави всичко на своя глава, дори и е вербално агресивен на моменти.

Имотът е планински, не се намира на Витошка, което би улеснило неимоверно много случая, но уви. В разговор с наместника на общината към която принадлежим стана ясно, че те нищо не можели да направят и толкова.

Въпросът ми е коя агенция отговаря за подобни случаи и най- вече може ли да се направи реално нещо за да бъде задължен собственика - разрушител обратно да възстанови избитите в собствения си апартамент стени и да премахне основите за бъдещата си тераса или каузата е предварително изгубена поради нехайството на служителите в общината? До колкото знам той дори има право да не допусне в имота си никого от строителен контрол.

Очаквам вашите съвети за моите по- нататъшни действия. Благодаря!
ivan_veskov
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 21 Ное 2012, 20:21

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron