начало

Трима от групата на братя Бобокови се споразумяха за условни присъди Трима от групата на братя Бобокови се споразумяха за условни присъди

Моля за съвет

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Моля за съвет

Мнениеот jemsun » 01 Авг 2018, 12:07

Здравейте,
Моля за съвет. Дарение на недвижим имот в село с двор 2,355кв. и построена в мястото жилищна сграда, с неуредени регулационни сметки и четирима съсобственика, а те са аз, брат ми и двама братовчеди брат и сестра. Аз съм единствения от четиримата, който се сеща, че имам дарение недвижим имот от 1993г. а от 2013г. съм отворил тефтер с разходи по поддръжка, работна ръка, плащания на данък за недвижим имот, както и закупуване квадрати земя от общината от към лицето на имота, която е придаваема към нашия имот земя за прилагане на параграф 8 от ЗУТ евентуално. Построената в мястото жилищна сграда е без строителни книжа преди 7 април 1987г., а по спомен на майка ми е строена около 1955г. През април 2016г. се сдобих с „Нотариално заверена декларация“ от собственика, че е съгласен и ми разрешава да си извадя удостоверение за търпимост на построената на регулационната линия жилищна сграда между имотите ни. До момента не съм предприел действия за удостоверение за търпимост /поради ред причини/. През февруари 2018 г. съседния имот го продадоха и сега има нов собственик. Сега пак трябва да се снабдя с нова „Нотариално заверена декларация“ от новия собственик. Предприех действия и при разговор с новия собственик на въпроса „кога ви е удобно да ви поканя пред нотариус“, за да ми се разпише. Той ми отговаря - когато възстановя оградата, която аз събрах с помощта на багер през декември 2015 г., тогава щял да ми се разпише. Тази ограда беше паднала, на места пръснати камъни, а на други места около 40 см, при спомени 80 см. височина. И до сега никой от заобиколените ми комшии не е имал претенции относно камъка, който съм събрал, а те всичките заобиколени с мрежа. Тези действия съм извършил, и като съм питал моята майка, тези камъни наши ли са. А това е 200 м. ограда камък.
Въпросния нов комшия е придобил имота през февруари тази година без ограда Имота е подобен на нашия като сградата му е двуетажна гредоред пак построена на регулационната линия, но от към улицата. Събори покрива, направи пояс изгради нова покривна конструкция с нови керемиди. Подмени дограмата с PVC и събори всички вътрешни стени на двата етажа и сега прави замазка на пода на първия етаж. Гредореда хоризонталните дървени греди между първия и втория подпрени с няколко хюнебеци.
Всичко това възможно ли е да се прави без проекти и да си направи нова сграда с търпимост. И друг да му направи оградата.
Същия този комшия закупува въпросния имот без ограда и без да има претенции от предишните собственици за такава и изисква от мен аз да направя ограда, в противен случай няма да ми разпиши документа за търпимост за моя имот. В такъв случай какви действия трябва да предприема аз и към коя институция да се обърна.
jemsun
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 31 Окт 2016, 01:06
Местоположение: България

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron