Страница 1 от 1

Нов ПУП защо?:)

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 18:11
от beatrisia
Здравей , ще Ви бъда много благодарна за мненията Ви ! :)
И моля да бъда извинена ако не пиша съвсем правилно и на високо ниво. :)

Случаят е следния:
Закупих УПИ от стара дама с неуредени регулационни сметки по новия регулационен план/с напълно осъзнаване на това от моя страна/, като нотариуската ме посъветва, че ще мога да оправя скицата/границите/ като подам молба до кмета на общината за оставяне на сегашните съществуващите граници с което нито един от моите съседи не е ощетен.
Ситуацията е следната, от лявата страна съседката трябва да влезе 1,5 м в моя имот , а от дясно аз трябва да вляза в имота на съседа със 7,0 м/доста нали?метрите ги разбрах като ходих до общината за справка:)/
Предишната собственичка е успяла само да се договори със съседката от ляво да остане старата граница като двете са подписали някакъв документ в общината/в тоя 6 месечен срок, вероятно/, но лявата граница изобщо не в коригирана и съответно остава със забележката.
Старата собственичка не е успяла да се разбере със съседа от дясно, не съм запозната кой какво е искал и за какво е претендирал. /така и дясната граница остава със забележка/
Всички срокове за реакция след влизането на „новия” дворищнорегулационен план отдавна са минали.
Аз нямам намерение да влизам в имота на съседа от дясно!
Срещнах се със съседката от ляво. Тя няма намерение да влиза в моя имот.
Срещнах се със съседа от дясно и му казах, че нямам намерение да влизам в неговия имот. Той също не желае.
И така:
Отивам в общината, с молба за разясняване каква е процедурата по нататък за границите.
Там случайно е и кмета на общината и обяснявам , че аз и съседите ми желаем да останат старите граници.
Кмета ми отговаря, че трябва да платим за нов ПУП, ако съседите не са съгласни да плащат ще трябва аз да го платя за границите които имам в момента и проблема е решен ! :)

Това ли е единствения вариант след като нито продавам, нито купувам имам си граници с ограда и нотариален акт точно за тази площ? Означава ли това, че всеки път когато общината реши да изменя регулационния план и променя границите/ скицата/ на имота ми с 50см например защото така са решили, че им изглежда по право, трябва да плащам за нов ПУП за да си остана в старите граници? :)

Благодаря ако някой изкаже мнение по въпроса! :)