начало

Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса

Обжалване на намаляване на адвокатско възнаграждениеRe: Обжалване на намаляване на адвокатско възнаграждение

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2020, 11:26

Буквално - "Полева дейност", значи когато Недялка (как й беше фамилията) - Ковачева (тя не е Недялка - но си смени именцето, някак да се укрие или не знам какво), пристигна с полиция на Общо събрание на "Токуда Банк", за да изземе акциите на мястото на гласуването (арб. дела 12-2002 БТПП дава осъдителен титул), ето това беше екшън - а на другата сутрин получихме и Прокурорско постановление, че Акционерният представител (известният Цинобър), се въдворява - за неизпълнение на съдебно Решение. Това е "Полева дейност".

"Полева дейност" беше и отстраняването на човека на Гриша Ганчев от сладкарница "Ерос", на "Фритьоф Нансен", на НДК, където сега са банка на "ЦКБ", при това и в двата посочени случая говорим за Държавни съдебни изпълнители. И в двата случая ме изпопотиха доволно - виж това си е екшън - висят мутри от джипове, зъбят се и т.н.

Естествено и в двата случая всичко се размина - не че съм нещо правил - на половин оборот - щото и клиентите не плащат.

Не е "Полева работа" ПЧСИ Радослав Асенов - от кантората на Г. Дичев - когато поради очилата си и късогледството се спъна в един изоставен стол на нивата в Панчарево, падна в калта, разпсува се, а бяхме на опис на "У-Мария" една патица гадна да й вземем един изоставен имот - не си платила на един служител (заплата на автоинструктор - "У-Мария" е автошкола). Да не говорим какви циркове бяха на автомивката й - даже имаме клипче - синът й скъса ризата на Радо, почна танцува на масата - размахваше разни документи, че е луд. Нещо правихме подобно на описи и в двата случая - ама не им се работи на ЧСИ - това е - искат банкови сметки да запорират, не поемат заплетени случаи - не им се напъва - аз това ми е ясно, то е гадно.

За "Полева работа" - пак - длъжникът си размонтирал плазмата и почна да обяснява кой познава, с кой се среща, къде играе голф - ето такива мухльовци има повсеместно, а можехме да вземем дивана му - кожен - скъп, аз ще си го взема за мен. Но такива са ми и сътрудниците - мухляви и сега смених антуража и работя сам.

Много са примерите за некадърност, неграмотност, а имаше перспектива пред това начинание - но като всяка работа в БГ-то - почва се "Ура" и става - другото дето се римува.

А за хонарарите конкретно - поради гореизброените причини - виждаш сам - ако не съм аз адвокат - лев няма да съберат.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4807
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Обжалване на намаляване на адвокатско възнаграждение

Мнениеот kalahan2008 » 26 Фев 2020, 13:51

Заради такива случаи, при които на практика ЧСИ/ДСИ бездействат, беше създаден чл. 427, ал. 5 ГПК - можеш да искаш да бъде сменен СИ по всяко време, независимо дали е в същия или в друг район на действие. Преди пак се правеше, но не беше разписано изрично в закона - освен в случаите на прехвърляне на изп. дела от ДСИ на ЧСИ на основание параграф 3 от ПЗР на ЗЧСИ.
Тук е важно да се припомни колко ЧСИ /по-точно ПЧСИ, защото ЧСИ все по-рядко излизат от кантората/ бяха обстрелвани от луди длъжници или подгонвани с бесни кучета - мен лично ме е гонело едно такова в един двор с вещото лице, за щастие бяхме по-бързи от кучетата и успяхме да избягаме навреме от двора. Адвокатите не ги стрелят по описите и въводите, стрелят по ЧСИ.
Когато един ЧСИ не е достатъчно гладен - има и други, които ще поемат делото. Само че според мен няма достатъчно добре изразена конкуренция, има случаи, в които има по 3 ЧСИ в една кантора /например В.Търново/ или по 2 ЧСИ - в Русе, София, Пловдив и др. Това е странно и прави впечатление.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3497
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron