начало
Бивш член на ВСС е задържан по искане на Австрия за пране на пари Бивш член на ВСС е задържан по искане на Австрия за пране на пари

Правилна ли е глобата?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Правилна ли е глобата?

Мнениеот galyap » 13 Юни 2017, 13:05

Здравейте!Случаят е следния тъй като ,с това което прочетох в ЗзДП,не съм съгласна ,да попита.Днес около 09;40 ч. спрях от ляво на платното до тротоар,на място където се паркира постоянно,защото е улица на която се намира малък пазар.Поставих инвалиден талон за паркиране.На 20м пред мен има табела за паяк,а на още 20 по-напред табела за синя зона.В 11;30 ч. намирам бележка "Уведомление" че в 11;10 ч.е извършено нарушение по чл.6 т.1 отЗзДП и съответно глоба 20 лв. Въпроса ми е ,защо имам глоба?
galyap
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Юни 2017, 12:52

Re: Правилна ли е глобата?

Мнениеот martoam » 13 Юни 2017, 15:51

Здравей. Дай малко повече описание- от кой град си, еднопосочна ли е улицата, имало ли е някакъв знак, защото, съдейки от текста в съставения фиш, най-вероятно е имало знак "Паркирането забранено". Относно инвалидния стикер- дава ти възможност да паркираш на места, предназначени и обозначени за инвалиди, но не те оневинява при нарушение на закона. Иначе съгласна или не със закона, трябва да го спазваш. ;) (или да го нарушиш без никой да забележи :lol: )
martoam
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Фев 2011, 18:20

Re: Правилна ли е глобата?

Мнениеот galyap » 13 Юни 2017, 16:42

Плевен,улицата не е еднопосочна.Вярно мястото не беше за инвалиди,сигурно за това са сложили фиша.Не се сетих,защото спирам през ден там,може днес да са решили да са стриктни.
galyap
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Юни 2017, 12:52

Re: Правилна ли е глобата?

Мнениеот jhoro » 13 Юни 2017, 21:46

martoam написа:Здравей. Дай малко повече описание- от кой град си, еднопосочна ли е улицата, имало ли е някакъв знак, защото, съдейки от текста в съставения фиш, най-вероятно е имало знак "Паркирането забранено". Относно инвалидния стикер- дава ти възможност да паркираш на места, предназначени и обозначени за инвалиди, но не те оневинява при нарушение на закона. Иначе съгласна или не със закона, трябва да го спазваш. ;) (или да го нарушиш без никой да забележи :lol: )

Интересен казус! Преди време бях подал сигнал за неправилно паркирал автомобил (при наличие на знак В27)
В офизиалния и писмен отговор на служба Пътна полиция се казва, че инвалидния стикер (дори и непоставен) е достатъчен, за прекратяване на производството срещу водача.
galyap написа:Плевен,улицата не е еднопосочна.

Тук виждам сруго нарушение. Сам казвате, че улицата не е еднопосочна, а сте паркирали вляво.
По закон
Чл. 94. (3) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя.

А вие сте паркирали вляво - тоест, в насрещното платно. Беше зададен въпрос - Дали улицата е еднопосочна, защото
Чл. 94. (4) На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron