начало

Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК Общината е осъдена да плати 180 000 лева на младеж, паднал в триметров ров до НДК

Индийка в България

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Индийка в България

Мнениеот heydelilah » 02 Мар 2018, 11:56

Здравейте,

Така се случи, че след няколко месечното ми гостуване в Индия (по работа) се запознах и влюбих в една моя красива колежка от там. Прекарахме няколко месеца заедно, аз се прибрах и сега започва сложното... Искаме да живеем в България заедно. Като за начало, тя ще казнидатства за виза С (гостуване, туризъм), знаете ли дали се издава трудно тя? Има доста инфорамция по форума но повечето неща са старички, може би сега е ралично. Тя е на 25 години, има добро образование (инженерна специалност, Магистърска степен), дохода и в компанията в която работим (която тя ще се наложи да напусне) е доста над средния за България и има спестени пари в банкова сметка. Също така за тази виза ще е добре ли ако аз и изпратя покана?
След тези 3 месеца, какъв според вас ще е най-подходящият вариант? Да се пробва за виза Д? Или пък да запише още едно висше някъде в България, ако това би помогнало? Разбира се ако не успеем да уредим нещата за България ще пробваме да отидем в друга европейска страна.
В крайна сметка нещата все опират до брак възможно най-скоро, ако искаме да имаме бъдеще заедно. Просто мисля, че ще по-добре ако прекараме малко повече време заедно преди това. Защото иначе излиза, че брака е за цел виза, а не искам да е така. Но ако се стигне до там, и това бихме направили.
Също така според вас ще е добре ли да се консултирам с адвокат за помощ с това? И ако да, някакви предложения?

Благодаря!
heydelilah
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Мар 2018, 11:01

Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron