Страница 1 от 1

Покана за многократни посещения

МнениеПубликувано на: 14 Юни 2019, 10:55
от piaff
Здравейте,
Имам приятел - изселен българин с турски произход, на когото искам да изпратя покана. Но в молбата-декларация трябва да се упомене един конкретен период за посещение, а ние искаме да получи виза за многократни посещения. Да има право да посещава България няколко пъти в период от година, например или колкото е периода на визата. Моля, ако някой е запознат с такъв казус да ми даде съвет!

Re: Покана за многократни посещения

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2019, 01:54
от katerinakuch
Обърнете се към Посолството или Консулството на Република Турция.

Re: Покана за многократни посещения

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2020, 10:16
от nikiboy
Само дето посолствата/консулства издават визи на основание изисквания в ЗЧРБ, което в случая касае частно посещение и се изисква Покана-декларация образец, заверена в МВР. А тези покани са за 1бр влизаме, изключение правят тн бизнес покани, при които след допълнително предоставено мотивационно писмо от управителя на канещата фирма и доказване при интервюто на обстоятелствата за нужда от многократно влизане са издава виза С с повече от 1 бр. разрешени влизания.
А ключът от палатката на горното писане и подобни, тъй като питащия е забравил кога е питал е..... шенгенска виза. Така ще има неограничен брой влизания в периода.