начало
Бивш член на ВСС е задържан по искане на Австрия за пране на пари Бивш член на ВСС е задържан по искане на Австрия за пране на пари

Иск за смяна на пол и имена

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Иск за смяна на пол и имена

Мнениеот d_1984 » 28 Дек 2019, 19:08

Здравейте,
Каква е процедурата за подаване на молба за смяна на пола и респективно-имената?
Аз съм жена, която изглежда като мъж заради неподлежащо на лечение хормонално рядко срещано заболяване, което се отключи при пубертета. Израснах по домове за деца, лишени от родителска грижа и следователно нямаше кой да се погрижи за мен, нямах и нужните информация и средства.
Към момента се сблъсквам с ежедневни унизителни ситуации, когато предоставя документ за самоличност като отказ от лекарска помощ, отказ за откриване на банкова сметка и пр. тъй като навсякъде хората приемат документите ми за фалшиви предвид външния ми вид.
Държа дебело да подчертая, че молбата ми за промяна на документите бива продиктувана от факта, че искам да водя спокоен живот без унижения и сътресения, а не желание за принадлежност към противоположния пол поради транссексуалност.
Моля, за съвет и благодаря предварително.
d_1984
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Дек 2019, 18:46

Re: Иск за смяна на пол и имена

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Дек 2019, 20:03

Не съм специалист точно в този отрасъл, а имах случай, преди години, където се наложи детенце да се върне обратно на дома, откъдето е родом, беше осиновяване и го върнахме, малко сълзи и така.

Все пак ако искате поне първична консултация, експерт съм, ще Ви консултираме, но някак не искам да си давам координати тук, пишете ми на лични ако се ориентирате, няма проблем за разисквания.

Не знам към кого да Ви насоча, но нека преговорим ако желаете. Може да се реши въпросът почти без адвокатите или да има лесно решение.

Все пак преценете дали да ми се доверите - но вече ако се доверите трябва да ме следвате, разбира се с необходимо Ваше разрешение на един или друг вариант.
Горе долу има вече прокарана пътека по въпроса, ще трябва психо експертиза. За пригодност, не че сте луда.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5114
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Иск за смяна на пол и имена

Мнениеот d_1984 » 28 Дек 2019, 21:54

Сърдечно благодаря!
Писах Ви лично съобщение.
d_1984
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Дек 2019, 18:46


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron