начало

ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите

Най-икономичния начин за узаконяване на внединг машина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Най-икономичния начин за узаконяване на внединг машина

Мнениеот atom22 » 27 Юли 2019, 21:22

За едно физическо лице какъв е най-икономичния начин да си узакони автомата за кафе поставен на общинска площ ? Ако има някой запознат може ли да каже какви са общите разходи за този процес и кои от тях са периодични ?

Струва ли си този бизнес ?
atom22
Младши потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 28 Апр 2018, 14:47

Re: Най-икономичния начин за узаконяване на внединг машина

Мнениеот doenitz » 13 Авг 2019, 10:00

Няма начин!
Общините отдават "място" за вендинг машини по ЗОС и наредбите им за общинска собственост + тарифа за отдаване на общински терени - в 99% от случаите след търг, в който може да участват само търговци, понеже е търговска дейност. В търговете може да участва всеки търговец и няма гаранция кой ще го спечели. (машините трябва да се вързани към НАП)
Цените започват в различните общини от 30 лева на месец, като стигат много нагоре в хубавите места. Отделно някои общини искат също пари (такса консумативи) за ел. енергия, ако не е открита отделна партида, като се съобразяват с колко бойлера е машината. Пример в малка община в Добруджа наем и консуматив на машина на закрито е 36 лева, понеже зимата не се включва отоплението на машината и не харчи много ток, пак в същата община машина на открито с отделна партида за ток зимата стига някой път по 70-80 лева на месец с тока и наема. По морето и големите градове цените са много по-солени.
Но първо и най-важно физическо лице не може да постави вендинг машина, понеже няма как машината му да издава ел. касови бонове - трябва да има регистрирана фирма, да е търговец. Друг въпрос е и какво ще правиш само с една машина? По-малко от 30-тина не си заслужава.

Поздрави и успех в начинанието.
doenitz
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 19 Май 2016, 11:25


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron